Павло Фельгенгауер Російський журналіст, незалежний військовий оглядач

МДБ Путіна може загрожувати Україні

Про причини створити в РФ силове відомство-монстра

По суті, відтворюється навіть не стільки радянська, скільки сталінська система силових структур і управління державою, адже в ті часи схоже відомство вже було. А якщо в Росії режим сталінський, то і силові структури повинні бути сталінськими. МНС повертається до складу Міністерства оборони, посилюється МВС, внутрішні війська повертаються в Національну гвардію...

І все це відбувається тому, що ситуація в Росії стає гіршою, перспективи досить сумні, війна зовнішня, внутрішня війна, протистояння всередині керівництва, триває війна між Міністерством оборони і Міністерством фінансів, тому що грошей катастрофічно не вистачає, життя людей погіршується, і треба бути готовими до всього, тому створення МДБ, на думку Путіна, зараз дуже своєчасне.

Щодо України, то прямих загроз для української держави через створення цього відомства я не бачу, але, оскільки конфлікт з Україною довгограючий, і в майбутньому він буде продовжуватися, таке відомство, зокрема, може загрожувати і Україні.

Путін, скажімо так, обкатав створення схожих відомств у ЛНР і ДНР, побачив, що це добре працює, і вирішив створювати таке саме в Російській Федерації. Спочатку ця ідея була, ще коли розвалився СРСР. Тоді думали, що треба створити такого монстра, як МДБ, який був би спадкоємцем КДБ. Не виходить в Росії розділити спецслужби: вони знову зливаються разом, в одного монстра, і керують російським суспільством.

Зазначене Міністерство державної безпеки буде виконувати не тільки функції спецслужб, а й правозастосовчі процедури: вони будуть людей брати, судити людей, саджати їх, для останньої функції залишилося тільки в'язницю приєднати до МДБ.

Не треба забувати, що Росія — це країна спецслужб, і в обставинах, що склалися, виходу у влади немає. Їм треба або все руйнувати, тому що грошей на всіх не вистачить, або повертатися до сталінських методів і очікувати, що виживуть найсильніші.

 

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: