Ірина Фріз Міністр у справах ветеранів

«Комітетом порятунку України», вигаданим ФСБ і Азаровим, зацікавилась Генпрокуратура (ДОКУМЕНТ)

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом заяв так званого «Комітету порятунку України» (КПУ), що створений в Москві за вказівкою спецслужб Російської Федерації.

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом заяв так званого «Комітету порятунку України» (КПУ), що створений в Москві за вказівкою спецслужб Російської Федерації.

На моє прохання надати юридичну оцінку заявам КПУ, Генеральна прокуратура вирішила, що в діях цієї антидержавної організації є ознаки вчинення злочину, що передбачений частиною 3 статті 109 Кримінального Кодексу України, тобто публічні заклики до захоплення державної влади, вчинені з використанням засобів масової інформації.

Проведення досудового розслідування доручено Головному слідчому управлінню СБ України. Процесуальне керівництво здійснюється працівниками Генеральної прокуратури України.

Нагадаємо, у Росії колишній прем`єр-міністр України Микола Азаров оголосив про створення «комітету порятунку України». «Комітет порятунку зараз вважає, що без зміни політичного керівництва країни неможливо відновити згоду. Комітет порятунку створюється поза Україною, на жаль, але я впевнений, що ми повернемося. Ми звертаємося до українського народу – ми готові взяти на себе відповідальність за відновлення розвитку України», – заявив Азаров. За його словами, комітет має намір вимагати дострокових президентських, парламентських і місцевих виборів. «Ми ухвалили рішення висунути на пост президента України Володимира Олійника», – зазначив Азаров.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: