Олексій Гарань Професор політології Києво-Могилянської академії

Ляшко, Катеричук, Порошенко… У кожного своя гра

Здається, вже очевидно, що Петро Порошенко має бажання іти в мери.

Здається, вже очевидно, що Петро Порошенко має бажання іти в мери. Але при цьому він достатньо чітко сказав, що піде на вибори в тому випадку, якщо буде висунутий опозицією. Тобто стане єдиним кандидатом від опозиції. Якщо опозиція висуне когось іншого, він сказав, що не піде. Це звучало саме так, як на мене, достатньо чітко.

А далі починається реакція на це з боку інших сил опозиції. І в «Батьківщині», і в двох інших опозиційних партіях можуть бути різні думки, ідеї стосовно інших кандидатур. Далі очевидно має йти дискусія, причому дискусія Порошенка і представниками опозиційних сил, так і дискусія всередині самих опозиційних сил. Це - не просте узгодження.

Бажання Порошенка зрозуміле. Але й зрозуміло те, що це не всіх влаштовує в середині опозиції, у неї можуть бути інші підходи, бо опозиція не однорідна. Вже є заява Томенко, де є аргументація, чому Порошенко може чи не може бути єдиним кандидатом.

Є заяви Катеринчука, є його білборди, які висять по місту. І, наприклад, не дуже зрозуміло, яку гру затіяв Катеринчук. Тому що ми пам’ятаємо його тоді похід на Київських виборах 2007 року і ми знаємо, що завдяки перебіжчикам з його сили, Черновецькому вдалося закріпитися в Києві. Але Катеринчук чомусь зараз сам себе наполегливо пропонує себе в мери. Не виключаю, що потенційно це розколює фронт єдиної опозиції, це може зіграти на руку Банкової.

Так само, ми розуміємо, якщо Ляшко заявляє, що він піде в мери, то це просто інструмент Банкової.

А тут з’являється ще й Порошенко… Так, він може бути серйозним кандидатом, якщо буде висунутий від опозиції.

Питання в тому, чи опозиція не це піде.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: