З Тимошенко роблять Аль Капоне

Думаю, що жодних підстав в української, як політичної, так і правоохоронної, влади для того, щоб Тимошенко змогла вийти з місць позбавлення волі до початку виборчого процесу, немає. Тимошенко – ключове питання для влади.

Думаю, що жодних підстав в української, як політичної, так і правоохоронної, влади для того, щоб Тимошенко змогла вийти з місць позбавлення волі до початку виборчого процесу, немає. Тимошенко – ключове питання для влади. Оскільки її вихід із-за грат може докорінно змінити політичну ситуацію в Україні, перетворити її в революційну, попри те, що рейтинг політичної сили Тимошенко недостатньо високий для цього.

Саме тому Тимошенко намагаються перетворити у кримінального злочинця. Так би мовити в певний тип рецидивіста, і довести це Заходу. Владі потрібно провести паралель між Тимошенко і Аль Капоне, могутнім мафіозі у Америці, якого посадили у в’язницю на тривалий час саме за ухилення від сплати податків. Це, так би мовити, має унеможливити критику з боку і США, і інших західних країн. Але, як мені здається, справа Тимошенко, як би вона не вирішувалася, не знайде на Заході розуміння, або терпіння. Мені здається, що саме криза Тимошенко, продовжує впливати на порядок денний на розвиток зовнішньої політики України. Якщо раніше вона впливала на внутрішній і частково на зовнішній, то сьогодні вона виписує порядок денний виключно для зовнішньої політики України, робить неможливим будь-який зовнішньополітичний розвиток України ні в одну, ні в іншу сторону, оскільки ситуація з Росією не стала краще. Президент Путін відчуває свою провину за те, що Тимошенко «сидить». Його досить чіткі заяви, артикульовані в тому числі і українськими політичними опонентами президента, говорять, що дії Тимошенко цілком відповідають чинному національному законодавству України і міжнародному праву, і не можуть бути скасовані. З другого боку не треба забувати про те, що з точки зору Ангели Меркель та інших європейський керівників, Тимошенко під час підписання газових контрактів врятувала Європу від замерзання, а ще більше від досить складної і непередбаченої кризи з Росією. Власне, з точки зору Європи і європейських радників, ключових гравців Європейського Союзу, Тимошенко тоді унеможливила дуже складну кризу між Європою і Росією. Ось чому Європа, скоріш за все, намагалася компенсувати втрати України, запропонувавши їй дуже швидкий графік підписання асоціації з ЄС. Справи проти Тимошенко мають дуже слабку доказову базу, та я і не думаю, що хтось серйозно буде оцінювати і аналізувати аргументи обвинувачення,

Якщо не буде знайдено якийсь оригінальний спосіб виходу з цієї кризи Тимошенко, то у влади немає ніякої перспективи, ні при яких умовах. Не допоможуть ні розмови про нову конституцію, яка унеможливить авторитаризм, ні заяви щодо європейськості України і відзначення цього в новій редакції стратегій національної безпеки, що ключовим завданням України є не ЄвроАЗС, а інтеграція в Європейський Союз.

Захід буде твердо стояти на тому, щоб в кінці кінців робити все для того, щоб звільнити саме цю політичну команду в Україні. На жаль, цього не розуміють в Україні і намагаються знайти будь-які способи довести зворотне. Треба сказати найголовніше, що угода про асоціацію з Україною не буде підписана, в тому числі і після виборів, якщо Тимошенко не буде брати участь у виборчому процесі.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: