Байден і суверенітет України

Дві мети віце-президента: сигнал Путіну, що Україна прикінцево стала зоною стратегічних інтересів США, але компроміси можливі, і збереження влади Петра Порошенка.

Дві мети віце-президента: сигнал Путіну, що Україна прикінцево стала зоною стратегічних інтересів США, але компроміси можливі, і збереження влади Петра Порошенка. В річницю Будапештського меморандуму – ні слова про нездатність США виконувати власні зобов’язання і неспроможність протистояти амбіціям ядерної Росії. З меседжів: Україна, незалежно від поведінки Росії, сама має створити в середині внутрішній заморожений конфлікт м’якого Придністровського типу як єдиний спосіб покінчити з громадянською війною, внутрішнім конфліктом. Це максима компромісу з Росією. Крим – в речівках, і відкладений на дно стратегічної валізи США. Ні слова про відновлення цілісного державного суверенітету України і її недоторканності на майбутнє шляхом інтеграції в ЄС і НАТО. Яценюк приречений, як найбільший невдаха провалу всіх реформ і неподоланної корупції у вищих ешелонах. Він жертва для спасіння президента, який виходить чистим і бадьорим на наступні чотири роки правління «без виборів». США консервують поганий, але єдино можливий політичний режим, повністю керований Держдепом, не дивлячись на всілякі компрадорські переговори з Путіним. Не час дратувати Росію. Стратегія передбачає повільне відмирання імперської кремлівської еліти як цивілізаційного атавізму.

Найбільше досягнення візиту – 170 млн. доларів на боротьбу з мафією і корупцією, яку продовжують очолювати патентовані корупціонери, що тотально володіють політичною владою, і вихід України на глобальний і навіть космічний рівень через підтримку антиасадівської коаліції та участь у космічних програмах США. Петро Олексійович твердо дивиться в майбутнє і залишається переповненим оптимізму і романтики. Не дивлячись на те, що терористи на Сході щоденно продовжують підривати устої української держави, не залишаючи жодних шансів українському народові на відновлення його державності через Мінські сепаратні угоди. Ще жодна окупація за історію людства не була подолана мирним шляхом. Можливо, натомість приєднання до інших воєн і космічних ілюзій, варто було би натиснути на Байдена щодо скликання Міжнародної конференції за участю Росії про відновлення територіальної цілісності України, як єдиного способу відновити світовий порядок та повернутись до міжнародного права. Жодних шансів у політичній риториці немає, але саме вона є найбільш небезпечною. Оскільки, натомість жорстокій реальності пропонує українцям чергові ілюзії ефемерності. Чи є велика різниця між роздачею печива пані Нуланд і віце-президентом США?

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: