Путін прискорює процес політичного завершення окупації України

Гризлов у Києві – це знак поразки національної дипломатії, свідчення готовності до наступної капітуляції, перед сепаратистами і Москвою, яка ніяких гарантій Україні не готова дати і не дасть у форматі Мінська.

Інтервю Путіну Bild і, як пробують подати ЗМІ що обслуговують Адміністрацію президента України, «несподіваний» візит Гризлова – тільки новий небезпечний ланцюжок взаємопов’язаних подій, які продовжуються заявою Петра Порошенка в Тернополі про обов’язковість виконання Мінських угод: «…Ми твердо ставимо питання про те, щоб в 2016 році прив’язати всі кроки, які передбачені Мінськими угодами до конкретної дати». Зустріч з Кучмою і консультації з ним щодо роботи трьохсторонньої групи в Мінську – відволікаючий маневр, димова завіса. З ким ще зустрічався Гризлов, аби передати прямі вимоги Путіна щодо юридичного оформлення окупації України Росією через закріплення цього факту в Конституції держави? Порошенко демонстративно покинув Київ. Як це зрозуміти? Коли ключова людина з «колоди Путіна-Патрушева», яка знаходиться в санкційному списку ЄС з помпою прилітає спецбортом в Україну! На тривіальні переговори з представником трьохсторонньої групи. Президент синхронно в Тернополі натискує, що не реформи, євроінтеграційні процеси, глибока реформа Збройних Сил, правоохоронної системи і суддів, розширення бази демократії і, нарешті, відновлення територіальної цілісності України, укріплення державності є головними завданнями 2016 року – а саме виконання Мінських угод. В односторонньому порядку Україною.

Це тільки продовження окупації України. В «Мінському пакеті» відмови від Донбасу - Крим відсутній. Це смертельна слабкість, яку ніхто не хоче обговорювати. Ні Петро Порошенко, ані Москва, ані Захід. Окрім Кравчука, який в стилі барона Мюнхгаузена пропонує, що «Україна має запропонувати державну автономію для Криму», бо повернути Крим в Україну «вже нереальне завдання. Але політика має бути перезавантажена». Є очевидним, що Путіну вдалося переконати світ, що в Україні ведеться громадянська війна між Києвом і російськомовним населенням Донбасу а не пряма, неспровокована агресія Москви проти суверенної держави в порушення міжнародного права.

Призначення Гризлова представником РФ в трьохсторонній контактній групі означає, що Путін прискорює процес політичного завершення окупації України і що роль таємної дипломатії, таємних домовленостей буде зростати у формування порядку денного політики Києва. Тотальна корупція, яка очолюється верхівкою політичної влади в Україні, відсутність реформ, пропагандистський тиск на суспільство та успішна інформаційна війна Москви за мізки українців, при повній поразці Мінстеця, відсутність бодай би слабкої стратегії відновлення державності у президента і прем’єр-міністра, стерилізація добровольчо-волонтерських рухів, пригнічення патріотичних настроїв в суспільстві, відсутність необхідної воєнної політики і міфічна опора на мирні ініціативи у врегулюванні воєнного конфлікту з Росією, які так і не прийняті суспільством, залишаються головними опорами путінської окупації. Мінський процес, завершення якого вимагає український президент від парламенту і прийняття його суспільством, дає Путіну ідеальний шанс неймовірно малою жертвою створити в тілі України квазідержавність, повністю керовану з Москви, як гарячий тривалий конфлікт, і скасувати обтяжливі для економіки РФ Західні санкції вже в 2016 році. Саме тоді, окупація України Росією набуде легітимного характеру. Звичайно, під контролем ОБСЄ і західних комісарів. Але найбільше під управлінням людей Путіна. Ми вже майже змирились з тим, що Путін захопив Крим без жодного пострілу без жодного супротиву 25-тисячного українського війська. Гризлов у Києві – це знак поразки національної дипломатії, свідчення готовності до наступної капітуляції, перед сепаратистами і Москвою, яка ніяких гарантій Україні не готова дати і не дасть у форматі Мінська.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: