Ірина Геращенко Народна депутатка України

Американські кадети: Українці круті, бо в 2014 році воювали без зброї

«Вони прекрасні, але наші юні хлопці на передовій - ще прекрасніші, бо в інших, бойових, умовах проходять свої армійські університети»

Надзвичайно сильні, емоційні враження від Військової академії США West Point, яку відвідали разом з президентом Порошенком. Це бренд американської армії, найстарша академія ЗС США, серед її випускників чимало справжніх героїв.

Традиція, виправка, фізична підготовка і спорт, патріотизм, дисципліна, тактика - ось принцип сучасної військової освіти. Це один з найбільших студентських кампусів в світі, територія з корпусами, бібліотеками, стадіонами розкинулася на 65 кілометрах. Тут навчається 4400 кадетів, з них 25% жінки( їх приймають з 1976 року).

Стати кадетами найпрестижнішого закладу можна за рекомендацією сенатора (кожен американський сенатор і віце-президент США мають «квоту» на 5 студентів), також щороку сюди приймають 100 дітей офіцерів, 170 дітей рядових і 65 - дітей загиблих і поранених. Й лише 20 іноземців.

Світлі і мотивовані обличчя. Я дивилася на них і думала, що вони прекрасні, але наші юні хлопці на передовій - ще прекрасніші, бо в інших, бойових, умовах проходять свої армійські університети. І їх мотивація - не лише військова професія, а захист Батьківщини. Президент мав виступ перед кадетами, які щиро цікавилися ситуацією в Україні і на фронті, а потім, на виході, ми почули їх юнацькі, максималістські і такі точні формулювання : «Українці - крейзі, в 2014 воювали без зброї, вони круті!». І гордість переповняла за наших і правда безбашенних, сміливих і прекрасних «крейзі», яких бояться росіяни і бойовики. 

В WP президент і делегація говорили про співпрацю, навчання, тренінги для наших. Це важливо. Нашим арміям є чому повчитися одне в одної. Й співпраця буде.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: