Ірина Геращенко Народна депутатка України

Відкриття 72 сесії Генасамблеї ООН: ще один сигнал щодо захисту суверенітету України

Під час всіх двосторонніх зустрічей Порошенко доводив до співрозмовників деталі української ініціативи стосовно миротворців

Відкриття 72 сесії Генасамблеї ООН було атмосферним. Зала, вщент забита делегаціями, що очікують першого виступу нового Генсека ООН Антоніо Гуттереша і першого - з цієї трибуни - виступу президента США Трампа. В кулуарах яскраві делегації в екзотичних національних костюмах; неформально спілкуються європейські лідери, посилена секьюріті, яка регулює людські потоки, коли ескалатором рухається чисельна американська делегація. 

Виступ Дональда Трампа був достатньо жорстким й іноді залою йшов гул (коли він лютував з приводу ядерних випробувань в КНДР чи диктаторських режимів Венесуели і Сирії). Трамп засудив використання хімічної зброї режимом Асада. Примітно, що в цей час залом Асамблеї тинявся друг Асада і Путіна, російський думєц-скрєпец Слуцький (проти якого, до речі, діють візові санкції, але міжнародні норми дозволяють приїжджати в таку ненависну русскомірцам Америку, на Асамблею).

Для нашої делегації дуже важливо почути в виступі Трампа про Україну. Американський лідер чітко висловився на захист суверенітету України. 

У четвер, 21 вересня, президент Порошенко матиме вже другу цього року двосторонню зустріч з президентом Трампом, аби в першу чергу обговорити питання Криму і Донбасу, відновлення територіальної цілісності і суверенітету України.

А у середу, згідно жеребкування, український президент виступить на Генасамблеї ООН, і в його виступі також йтиметься про Крим, Донбас, миротворчу місію зі зрозумілим мандатом на всій окупованій території, а не сурогат, який намагається втулити в ООН РФ. Також президент виступить на сесії Ради Безпеки ООН. Під час всіх двосторонніх зустрічей Порошенко доводив до співрозмовників деталі української ініціативи по миротворцям.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: