Андрій Герус Народний депутат

Про закон, друзів та ворогів

30 липня на сайті СБУ зявилось повідомлення, що СБУ заблокувало тендер Західної системи НЕК «Укренерго» на трансформатори на суму 554 млн. грн.

30 липня на сайті СБУ зявилось повідомлення, що СБУ заблокувало тендер Західної системи НЕК «Укренерго» на трансформатори на суму 554 млн. грн. Бо переможець (завод Григоришина Запоріжстрансформатор) не мав права брати участь, бо мав санкції від Антимонопольного Комітету за змову на попередніх тендерах. І це чиста правда, така змова була. Також СБУ вказало на завищення цін на 40%, що еквівалент 158 млн грн. - і це тільки на одному тендері Західної системи Укренерго. Для розуміння - Корбану приписують виведення із благодійного фонду (ним же створеного) суми 40 млн. грн.

Багато ЗМІ відразу передрукували цю новину:

Новое Время

Лівий Берег

Інсайдер

5 канал

Проте вже ввечері 30 липня на сайті СБУ це повідомлення просто зникло. Без будь-яких пояснень. Зараз ви його там не знайдете.

Я впевнений, що причина проста - була дана вказівка шукати зловживання та розкрадання в іншому місці, але не в тендерах по трансформаторах.

Тим часом Запоріжтрансформатор через суди збиває абсолютно обгрунтоване рішення Антимонопольного Комітету і готується виграти тендер Укренерго 11 листопада на 2 млрд грн.

А паралельно Укренерго розробляє інвест програму на 2016р, згідно якої потрібно трансформаторів ще на 3,6 млрд грн.

Думаю, десь так виглядає «друзям - все, ворогам - закон».

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: