Андрій Герус Народний депутат

Для чого регулятор підвищує плату за приєднання до електромереж у шість разів

Намагаюсь зрозуміти логіку цього рішення НКРЕКП підвищити плату за приєднання до електромереж у п'ять-шість разів.

Версії:

  1. Банальне нерозуміння ситуації. Таке буває, коли колегіальний орган не працює як колегіальний. І у складних питаннях це проявляється.
  2. Грошовий потік. Обленерго отримують новий відчутний грошовий потік не тільки через тарифи, а й через приєднання. Ну, якщо ще хтось буде приєднуватись. Любителі трансформаторів нагадали про себе).
  3. Зелені. Невеликі об'єкти відновлювальної енергетики почали активно будуватись останнім часом і це не дивно - тариф дуже привабливий. Таким чином дрібні можуть почати відкушувати відчутну частку виробітку у крупноі генерації.

Із цим рішення будівництво станцій до 5 Мвт стає нерентабельним. А крупні станції під силу будувати лише крупним гравцям. Таким чином ринок енергетики для малого і середнього бізнесу буде закритий.

У грудні урізали китайську компанію CNBM, тепер бар'єр для входу на ринок для дрібної генерації. Збіг? Можливо. Ми ж знаємо, що наш ринок енергетики абсолютно не монопольний і абсолютно поза політикою. 

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: