Микола Гнатовський Професора Університету імені Тараса Шевченка, заступник голови Європейського комітету проти тортур (ЄКПТ)

Судова реформа: правильний вирок

Або президентський законопроект буде прийнято зараз, або шансів на судову реформу не залишиться

Вважаю за необхідне ще раз висловитися з приводу проекту конституційної реформи правосуддя, доля якої буде вирішена днями. 

Я розумію, що текст конституційного законопроекту не ідеальний, і що чимало критики на його адресу є виправданою. Неодноразово і жорстко критикував дописаний до перехідних положень в останій момент пункт про трирічне відкладання можливості ратифікувати Римський статут - як позбавлену практичного сенсу і дивну для зовнішнього спостерігача ідею.

Але зараз ситуація, як мені видається, максимально проста. Або президентський законопроект буде прийнято зараз, або шансів на судову реформу ближчим часом просто не залишиться. І з тим же Римським статутом ситуація тільки погіршиться - адже Конституція залишиться без спеціальної норми, яка вирішує проблему, створену висновком Конституційного Суду у справі про Римський статут п'ятнадцять (!) років тому. 

Тож, зваживши всі «за» і «проти», закликаю підтримати президентський законопроект про внесення змін до Конституції щодо реформи правосуддя. Радий, що його недвозначно підтримала Рада Європи в особі свого Генерального Секретаря.

Джерело: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: