Микола Голомша Лідер партії "ПАТРІОТ"

Управляти знедоленою масою просто, головне вчасно виплачувати субсидії

Час, який був у України до введення в дію ЗВТ, професійний уряд мав би потратити на швидкі і ефективні дії щодо приведення стану економіки до спроможного в порівнянні з європейськими.

Час, який був у України до введення в дію ЗВТ, професійний уряд мав би потратити на швидкі і ефективні дії щодо приведення стану економіки до спроможного в порівнянні з європейськими. І тут не потрібно думати, що це мало б передбачати гігантські зусилля всієї країни на кшталт сумнозвісної радянської індустріалізації. Навпаки, з боку держави, себто уряду, мали бути вчинені прості дії щодо відпрацювання законодавчих і нормативних актів стосовно зрозумілих для всіх і, що головніше, дієвих прогресивних правил, наприклад, оподаткування. Адже саме податки є найголовнішою складовою бюджету будь-якої цивілізованої країни. Проведена (чи хоча б розпочата) прозора і економічно обґрунтована приватизація.

Розпочаті структурні реформи на тлі справжньої, а не бутафорської, боротьби з корупцією. Перелік можна продовжувати, суть в іншому — особистому небажанні перших осіб держави і їхніх команд йти в Європу в партнерстві із громадами і громадянами України. Їм і без Європи добре і абсолютно комфортно реалізовувати свої плани щодо наповнення особистих бюджетів черговими мільярдами. В Європу вони їздитимуть лише на відпочинок та чергові саміти з форумами, де можна вальяжно поміркувати над глобальними проблемами світу.

Натомість наразі ми бачимо інші «реформаторські» дії урядовців. Наприклад, зростають зарплати у керівників поліції. Вони сягатимуть 98 тисяч. На рівні 96 тисяч отримують керівники департаментів Національного банку. Високі зарплати матимуть борці з корупцією, що, запевняють в уряді, є цілком логічним. Державна фіскальна служба заявляла про необхідність збільшити фінансування на 10 млрд. грн. на виплату зарплати своїм працівникам.

Висновок напрошується сам по собі — замість формування соціально орієнтованої країни з ринковою самодостатньою економікою ми спостерігаємо створення поліцейсько-фіскальної держави з авторитарно-ручним стилем управління. Штучна бідність населення, яке заганяють під отримання субсидій (замість створення робочих місць і конкуренції виробництв), лише зайвий раз доводить — уряд програмує такий стан речей задля задоволення вимог олігархів-монополістів. Управляти знедоленою масою досить просто, головне вчасно виплачувати подачки у вигляді субсидій.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: