Ганна Гопко Голова правління Мережа захисту національних інтересів «ANTS», співзасновниця ICUV – міжнародного центру перемоги України, голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах VIII скликанн

Нащо вам той безвізовий режим

Та нащо українцям той безвізовий режим?

Та нащо українцям той безвізовий режим? Грошей на поїздки до Європи все одно немає - нова тема інформаційної війни, що ведеться проти України.

Це відверта маніпуляція. Безвізовий режим насправді дуже важливий для України.

По-перше, такий режим стане визнанням стабільності і певного рівня безпеки в країні. І, до речі, українці не кинуться масово еміргувати, Європі в цьому сенсі нічого не загрожує. По-друге, це якісно покращить ділові зв'язки українського бізнесу (в т.ч. й малого) з західними партнерами і зробить привабливішим інвестиційний клімат у країні. Надаючи безвізовий режим, ЄС вимагав прийняття законодаіства, яке робить прозорішими бізнес, реєстри власності, податкову систему. Результати не з'являться завтра, але процес пішов. Далі, це означає, що в Україні діє електронний документообіг та інші складові інформатизованого суспільства. Це означає, що Україна співставна з сусідніми центральноєвропейськими державами. Це знижує відсотки на кредити, це зменшує банківську ставку, включає наших виробників у ланцюжки доданої вартості. Отже і експорт сприйматиметься легше, ринки доступніші.Все це не завтра. Але без цього МАРКЕРА - не буде ніколи.

Зрештою і аргумент стосовно грошей на подорожі - облудний. Адже на кожній візі людина економитиме понад тисячу гривень, не кажучи вже про можливість вільно планувати особисті чи ділові поїздки. А подорожі до сусідніх Польщі, Румунії чи Угорщини співмірні в ціні з поїздками по Україні. Крім усього іншого, відсутність візових бар'єрів пожвавить авіаційне, залізничне та автомобільне сполучення України з рештою Європи.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: