Юрій Гримчак Колишній народний депутат

Я більш не є членом «Батьківщини». Партійний квиток повертаю поштою

Я підтримую тих опозиціонерів, які не увійшли в нове формування і не вважаю цю структуру - єдиною опозицією

Відкритий лист

Перший, хто пішов на об'єднання ВСІЄЇ опозиції була Народна самооборона. В грудні 11 року я разом з Турчиновим підписали об'єднавчу угоду. Згодом Об'єднана Опозиція мала багато партій та громадських рухів в своєму складі.

Мета була одна: змістити діючу владу шляхом переобрання Президента. Для цього треба було виграти вибори в Парламент та сформувати більшість й далі за планом. Звичайно, кандидатура Тимошенко в Президенти не мала суперечностей, але треба було її для цього звільнити так само, як й Луценка, як і ВСІХ політв'язнів, з-за грат, що й стало першим завданням для ОО «Батьківщина». На підставі того, що я увійшов в об'єднану команду, мені видали партійний квіток, а з'їзд, на якому це сталося, залишився відкритим.

Пройшов рік. Луценко вільний. І все…

Незакритий з'їзд закривали не всі партії та рухи опозиційного напрямку, які його відкривали. Матері все одно чекають на своїх дітей з в'язниць, Тимошенко сидить, в Парламенті ніяких зрушень, окрім негативних… Янукович й досі – президент, а найстрашніше те, що попереду не видно кінця його каденції. Тобто, не вийшло в такому складі опозиції щось змінити. Я підтримую тих опозиціонерів, які не увійшли в нове формування і не вважаю цю структуру - єдиною опозицією.

Я більш не є членом партії «Батьківщина» тому, що партії, до якої я належав, більше не існує. Партійний квіток повертаю новому керівництву нової структури поштою, бо не можу поки що особисто.

Це переформовування у Парламенті України нічого не змінює взагалі.

Як були «тушки» у Раді, так і будуть,

Як було незрозуміле блокування, пояснення якому дають після початку дій, так і буде,

Як не голосували особисто фракція «ПР», так і не буде,

Як не проходили пропозиції опозиціонерів, так і не будуть

Тепер про майбутнє.

Чи має сенс дійство, яке відбулось? Звичайно. Сьогодні вельми зрозуміло, що опозиція повинна гуртуватись не навколо лідера, тому що лідери бувають штучними, а кандидати в Президенти - «почесними», а гуртуватись треба навколо плану або програми дій.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: