Ігор Луценко Народний депутат 8 скликання

Ахметов як символ неспроможності влади та криваве тавро зрадництва на її лобі

Ахметов – страшне минуле Донбасу, котре конвертувалося у його жахливе сьогодення

Вчора виповнилося п’ятдесят років Ринату Ахметову, номінальному утримувачу активів Віктора Януковича.

З чим і вітаю нинішню владу – президента, минулого і нинішнього прем’єрів, усю вже немаленьку сім’ю генеральних прокурорів, глав СБУ.

Це – ваше свято.

Без вас, можливо, Ахметову, як соціальному феномену нашої доби, не було б стільки років. Саме завдяки вам олігарх, один із архітекторів конфлікту на Донбасі, до сих пір залишається на волі, при грошах і зі значним політичним впливом.

Коли кажуть, що війна вигідна олігархам, я не можу уявити іншого олігарха, крім Ахметова, кому вигідна війна. Секрет його недоторканності, мабуть, саме і полягає у наявності війни. Якщо б не було військового конфлікту з Росією, якби не підпалили Донбас, доля Ахметова, можливо, склалася б по-іншому. А так він потрібен, так він, у чомусь, незамінний. Він працює одночасно з двоє боків, платячи і українській владі, і сепаратистам.

Ахметов разом з Януковичем готували пожежу на Донбасі, за яку ми зараз платимо кров’ю. Його медіа плекали доньбаськйи сепаратизм і русифіковували всю країну, його ставленики у місцевій владі проводили антиукраїнську лінію, підтримувана їм Партія Регіонів завжди любила Москву. Громадянське суспільство, вільна преса дуже швидко витіснялася з Донеччини – в кращому разі була змушена виїжджати, в гіршому – потрапляла на кладовище або на дно Азовського моря.

Нині ахматівський Опозиційний блок також відверто підтримує сепаратистську програму і затаївся у парламенті, вичікуючи свого часу, щоб принести «руській мір».

Ахметов – страшне минуле Донбасу, котре конвертувалося у його жахливе сьогодення. І Ахметова тримають і Путін, і Порошенко як один із варіантів майбутнього Донбасу. Чи буде це майбутнє кращим – питання з трагічною риторикою.

Ахметов контролює потоки сировини з підконтрольних російським бандам територій. Ахметов возить на захоплений росіянами регіон товари, котрі почасти роздає, почасти продає

Ахметов був співучасником, разом зі своїм колегою Кучмою-Пінчуком, афери з крадіжки Криворіжсталі, величезного металургійного підприємства. Факт неправомірного відчуження цього державного майна було підтверджено судами. Але це не має жодних наслідків для Ахметова. Поки не має.

Чи були набуті чесно усі інші величезні промислові гіганти, енергетичні підприємства Ахметовим? Чи приватизував він їх так само чесно, як приватизував Криворіжсталь? Питання все ж з тою риторикою. Чи піднімав хтось питання про деолігархізацію після революції Гідності, чиїм лозунгом було «проти олігархів!»?

Зараз Головний гаманець і утримувач активів Сім’ї зараз вільно пересувається Україною, зустрічається з топ-посадовцями, все ще у статусі одного зі спів-хазяїв України. Самим фактом свого існування викриваючи гнилість нинішнього режиму.

Ахметов, допоки він є тим, ким він є – це символ неспроможності нинішньої влади, криваве тавро зрадництва на її лобі.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: