Ігор Луценко Народний депутат 8 скликання

Реванш завгоспа Януковича. Суд відмовив державі у поверненні Гостинного двору

Суд відмовив фонду Держмайна у поверненні архітектурної пам'ятки Гостинного Двору у розпорядження держави.

Зараз Двір продовжує перебувати в оренді у комерційних структур Андрія Кравця, завгоспа Януковича, довіреної особи бувшого президента.
Проблема не тільки у наявності морально неприйнятної ситуації, коли органи прокуратури нічого не роблять, щоб захистити інтереси держави, і дозволяє холуям Януковича і далі хазяйнувати на найбільш ласих об’єктах нерухомості, вкрадених за попередньої влади.
Проблема у тому, що ці холуї демонстративно нищать пам’ятку містобудування, якою є на сьогодні Гостиний Двір. І ми, громада, а також Фонд державного майна України (ФДМУ), котрий зайняв активну позиції у відстоюванні інтересів держави, не маємо доступу до будівлі, щоб вжити необхідних заходів для її порятунку від руйнування. На це є кошти і засоби, але Кравець та його підлеглі не пускають – натомість Двір руйнується від атмосферних опадів.
Суд прийняв рішення, оскільки не помітив, що Гостиний зруйновано. Суд вважає, що з Гостиним все в порядку, що орендар (Кравець) поводиться з орендованою власністю нормально, як слід. Суд прийняв рішення, котре можна було прийняти лише з широко заплющеними очима, бо факт руйнації Гостиного двору як пам’ятки, а отже, підстав розривати договір з Кравцем, очевидний для будь-кого.
Позивач, ФДМУ, надав експертизу Українського товариства охорони пам'яток історії та культури з фотофіксацією, яка свідчить про руйнування Гостинного Двору і невиконання зобов'язань з боку забудовника.
Відповідач (фірма Кравця «Укрреставрація») на суді заявив, що зараз ведуться будівельні роботи, однак сам повідомив, що дозвіл на проведення робіт скасовано та новий ще не отримано.
При цьому відповідачем не надано доказів, які б свідчили, що будівля знаходиться у нормальному стані, тому фонд вимагав розірвати договір, через руйнування архітектурної пам'ятки.
Але не тільки Гостиним двором може похвалитися мафія Януковича. Родина Кравця іде у наступ по усім фронтам.
Максим Опанасенко, журналіст проекту «Свідомо», так описує минуле і теперішнє Кравця:
«Завгосп ВФЯ, легендарний екс-очільник Держуправління справами Андрій Кравець мав би нести відповідальність одним з перших. За участь у відчудженні і будівництві Межигір'я, за «вхід» у комунальний «Київміськбуд», за шалені переплати ДУСі в ім'я ВФЯ. Натомість він став одним с перших «забутих» і «відмазаних». Нескладно здогадатися хто його рятував у перші місяці 2014-го.»
Нагадаю Юрію Віталійовичу Луценку, що я написав численні заяви про злочини структур цього Кравця. Наразі прокуратура продовжує «думати», чи відкривати по ним провадження, чи ні.
P.S. Звісно, ФДМУподасть апеляцю., боротьба триває далі Потрібна ВАША підтримка.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: