Ігор Луценко Народний депутат 8 скликання

СБУ лишається уламком радянського КДБ

Служба безпеки України

Десятки тисяч людей, багато з яких цілком патріотичні й професійні, зараз фактично працюють обслугою декількох політиків

Нам надто дорого обходиться спецслужба, яка витраяає колосальну кількість своїх ресурсів на стеження за опозиційними політиками й активістами, за неугодними «портрету» журналістами, яка займається замовленнями з комерційного сектора, прикриває нелегальний бізнес від межі з Кримом і до кордону з Білоруссю, від палаючої зони так званої АТО і аж до Закарпаття.

Через позицію політичних керівників держави, СБУ, попри незначні зміни, лишається уламком радянського КДБ. Чим займалося українське КДБ? Винятково придушенням власного народу. Функція таємної політичної поліції залишилася за СБУ впродовж останніх 20 з лишнім років. Нічого не помінялося, провінційне КДБ, як було, такі залишилося.

Десятки тисяч людей, багато  з яких цілком патріотичні і професійні, зараз фактично працюють обслугою декількох політиків. Війна з агресором почекає, про російську потужну мережу впливу – не чули. Головне – це контроль опозиціонерів, добровольців, нелояльних громадських організацій. Шпигуни? Нєт, не слишалі. Голубана вся країна бачила на відео у складі сепаратистського «батальйону Восток»? Розслідувати не хочемо!

Нагадаю, у відповідь на моє звернення СБУ 2016 року відповіло, що у суд було передано аж дві справи за статтею «шпигунство». Не буду оцінювати якість цих справ.

От учора СБУ вихвалялася, що запобіігла «пляшковому замаху» на Батьківщину. Я не хотів це коментувати, бо мені було смішно. Сьогодні вже не смішно – бо ми бачимо, що і як роблять проти нас наші вороги.

Чи була проведена люстрація? Чи була проведена чистка від російських агентів? Ні. Більше того, деякі персонажі з СБУшними погонами відверто кажуть, що їм було б зручніше під росіянами, боротися з українським буржуазним націоналізмом. Патріоти в СБУ відчувають себе у меншості.
Боротьба з російським впливом у фінансах, правоохоронній системі, на вулиці відбувається силами все того ж українського народу, націоналістичними організаціями, об’єднаннями добровольців. Інформацію з окупованих територій дістають та аналізують ентузіасти. 
Натомість у СБУ швидко повертають старі кадри, які возили тітушок на Антимайдан, організовували масове спалення автівок Автомайдану тощо. Такі кадри дуже потрібні напередодні політичних пертурбацій! 

Перепрошую, але поки новий президент не поставить перед СБУ завдання захистити нас від Росії, нас Росія поступово знищить.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: