Ігор Попов Експерт з політичних питань Українського інституту майбутнього

Раду сьогодні опустили

фото: unian.net

Авторитет Ради, і так невисокий, падає далі

Якщо хочеш вирішити питання – по-перше, його треба було винести на голосування минулого четверга, коли точно був кворум. По-друге, його треба нормально підготувати, і не включати в список «суддів Майдану» тих, хто звинувачується за іншими епізодами.
А якщо вже готують позачергове пленарне засідання, то апарат Ради попередньо оперативно збирає інформацію про можливість явки депутатів, обдзвонює всіх через секретаріати фракцій і доповідає спікеру, чи варто підписувати розпорядження про проведення засідання.


А тепер авторитет Ради, і так невисокий, падає далі. І, відповідно, таку Раду нахиляти, заставляти, розпускати – легше. Почнуть із обмеження прав депутатів. Причини логічні – інколи Рада все-таки намагається реалізувати свої повноваження, в тому числі контрольні.
Оскільки будуть публікувати списки прогульників, я зараз відлітаю на осінню сесію ПА ОБСЄ, із сьогоднішнього дня в офіційному відрядженні. Зранку, незважаючи на це, прибув до Ради, голосував, скільки встигав по часу, і поїхав до аеропорту.
Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: