Валерій Карпунцов Народний депутат України

8 ранку. Партія регіонів вже фальсифікує

Брєд повний, вони сьогодні зліпили рішення комітету.

Брєд повний, вони сьогодні зліпили рішення комітету, на основі якого ще в четвер спікер Рибак підписав позов до суду на депутата Власенка.

Сьогодні засідання регламентного комітету в розумінні слова «засідання» не було. Вчора опозиційні депутати з різних джерел: від помічників, колег и так далі дізнались, що сьогодні на 8 ранку регіонал Володимир Макеєнко хоче провести засідання комітету з невідомим порядком денним. Ми приїхали, але не реєструвались на засіданні, адже порушені всі законні норми щодо засідання комітеті, які прописані в законі про комітети Верховної Ради.

Володимир Макеєнко захотів легітимізувати фальсифіковане рішення від 27 лютого, на основі спікер Володимир Рибак направив позов до сулу. Це виглядало безглуздо: сів Макеєнко в крісло - «блаблабла… прошу проголосувати за питання стосовно того, щоб переглянути рішення від 27 лютого, хто «за», якщо ніхто не «за», значить всі не «проти».

Два перших заступника голови – я та Андрій Пишний кажуть йому, що не було засідання 27 лютого. Покажіть нам протокол і стенограму того засідання, ми маємо законне право подивитися, хто скликав, де, що розглядали. Адже в нас є відомості, що їхніх депутатів фізично не було на місці. «Плюють в глаза – Божа роса».

На зібранні були всі регіонали, але, на жаль, голова комітету від Партії регіонів, більшість в комітеті також в руках Партії регіонів з сателітами комуністами. Вони самі можуть зібратися й мати кворум. Є інформація , що після закінчення розгляду цього питання Макеєнко в присутності кількох опозиційних депутатів заявив про складення з себе повноважень глави комітету. Я присутній при цьому не був і заяву не бачив. Єдиним доказом його слів стане реальна письмова заява. Адже це може бути з його боку піар-хід перед журналістами.

Ми й надалі наполягаємо, що засідання 27 лютого не було. Крім того, підстав позбавляти Власенка мандату не було – з 22 лютого, моменту отримання Вищою кваліфікаційною комісією адвокатури його листа, він вже не здійснював адвокатської діяльності.

Подробиці історії про те, як і за що у Власенка забирають мандат читайте тут.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: