Кость Бондаренко Політолог

«Чи зустрічався Манафорт в Києві з проститутками?»

Коли мені говорять, що на Заході немає «джинси» - я маю всі підстави для сумнівів

Останнім часом мені довелося стати відомим манафортознавцем. Принаймні протягом місяця до мене зателефонували журналісти Associated Press, The Times, The New York Times, BBC, радіо «Свобода» і ще доброго десятка засобів масової інформації з проханням розповісти про Пола Манафорта і його роботу в Україні. На інтерв'ю це було мало подібно. Більше виглядало на допит, з питаннями по колу, з намаганням впіймати на деталях та невідповідностях. Один журналіст проколовся: «Ви говорите, що востаннє бачили Манафорта у 2010 році, а раніше сказали, що у 2014-му» - «Соррі, але ми з Вами про це не говорили». - «Тиждень тому ви це сказали у розмові з моїм колегою з видання N.» - «Але ж це видання не розміщувало мої коментарі» - «Так, але мій британськй колега вирішив поділитися зі мною інформацією..», - ніяковів «журналіст», ім'я якого серед редакційних матеріалів я ніяк не міг розшукати.

«Ви згадували про пана Х, який працював з Манафортом...» - «Я не згадував про пана Х.» - «О, вибачте... А що ви можете сказати про пана Х?»

«Інтерв'ю» у такому стилі стали звичкою. Аж до дзвінків типу: «Я представляю видання Z. Хочу з Вами зустрітися у Києві і поговорити про Пола Манафорта» - «У даний момент я перебуваю у Франкфурті-на-Майні» - «О, це не проблема! Я можу приїхати до Франкфурта!» (Уявляю собі редакцію, яка змушує свого журналіста мотатися по світу у пошуках якогось Бондаренка, який кілька разів у своєму житті перетинався з Манафортом).

«А ви можете розповісти про звички Манафорта? Про його пристрасті? Де він мешкав у Києві? Де вечеряв? З ким зустрічався? Чи знаєте ви про факти використання проституток? А який був розмір його гонорару?» - «Вибачте, я нічого цього не знаю, мав з ним виключно ділові стосунки. І яке це має відношення до заявленої теми розмови? Ви ж цікавилися стилем і методами роботи Манафорта як технолога?» - «Нас узагалі цікавить, як американські технологи поводять себе в Україні, з українськими клієнтами.» - «Тоді давайте, я розповім вам про Джона Подесту» (Джон Подеста - керівник виборчої кампанії Хіларі Клінтон, також працюав з багатьма українськими політиками). - «Ні, Подеста нас не цікавить... То ви не знаєте, чи зустрічався Манафорт з проститутками?»

Одним словом, я веду до того, що з учорашнього дня почали з'являтися «страшні» «викривальні» матеріали про Манафорта. І коли мені говорять, що на Заході немає «джинси» - я маю всі підстави для сумнівів. Наразі «нарили» одне: заяву голови НАБУ про те, що у «чорній бухгалтерії» ПР є дані про гроші, які виділялися Манафорту, але немає ні його підпису, ні доказів, що ці гроші Манафорт отримував. Дуже «солідний» аргумент)))

Між тим сьогодні з'явилася інформація про те, як гроші одного українського олігарха використовувалися кандидаткою від демократів. Не керівником штабу кандидата, а безпосередньо кандидатом!

Запасаємося попкорном...

До слова, кілька днів тому нешляхетно відшив Guardian - знову з тим же питанням: «Наш кореспондент хоче задати вам пару питань про Пола Манафорта». І лист, який мені переслали від журналістки Kyiv Post, теж залишив без відповіді.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: