Ярослав Кендзьор Народний депутат I-VI скликань

Майдан на чатах! Не залишай Україну наодинці з мародерами!

Якою черствою має бути душа і відсутність елементарного такту та поваги до загиблих героїв у цього «революційного пастора»!

Якщо Олександр Турчинов - обличчя «Української революції» (а такий висновок напрошується, бо саме він, в одній особі, став Головою Верховної Ради України, координатором Уряду і в.о. Президента України), то воістину, правдивим є твердження, що революції задумують генії, реалізовують романтики-відчайдухи, а користають пройдисвіти-авантюристи.

Навіть, якщо це і тимчасові призначення, то не варто було оскверняти пам’ять святої для нас, українців, Небесної сотні!

Ще не усіх героїв відспівали у храмах і віддали землі, а новоспечений триглавий вождь заявляє, що Майдан домігся усього, чого вимагав, і може зніматися та й роз’їжджатися по рідних домівках.

Якою черствою має бути душа і відсутність елементарного такту та поваги до загиблих героїв у цього «революційного пастора»!

Але Майдан розуміє і усвідомлює, що його місія далеко не завершена. І, щоби велика офіра Майдану вперше конвертувалася у достойну, чесну українську владу, він, Майдан, мусить супроводжувати усі процеси формування структур і персоналій влади.

Вперше в Україні заговорили про люстрацію. Ці процеси давно пройшли у країнах Балтики, у країнах Східної Європи. І сьогодні знайти у парламентах цих держав, у структурах виконавчої чи судової влади колишніх компартійних секретарів, чекістів, легальних і таємних, комсомольських вождів різного калібру є неможливим, бо їх там немає. Процеси оновлення владних структур новими кадрами, не пов’язаних з радянським комуністичним апаратним минулим, завершені.

Перегляньте, панове, списки нашої опозиції і в першу чергу Батьківщини, які вже сьогодні стають владою. Там стільки екзотичних фігур! Люстрація по них не те що плаче, вона голосно ридає!

Коли ми сьогодні відверто говоримо не тільки про серйозне оновлення системи і структури влади, але і про кадрове оновлення, то це не означає, що колишній інструктор ЦК КПУ та співробітник ще однієї милозвучної структури Борис Тарасюк має бути переслідуваний чи шельмований. Як і достойні нардепи, колишні секретарі Івано-Франківських обкому і міськкому КПУ Ярослав Федорчук і Дмитро Шлемко, компартійний ідеолог Григорій Немиря, чи генерал КДБ Андрій Кожемякін. Ні. Їм , як і іншим, які вірою і правдою служили колишньому компартійному режиму, не може бути відмовлено у чесній праці на потреби сьогоднішньої України.

Але ця праця не обов’язково мусить бути на верхніх поверхах української політики.

В Україні виросло нове покоління. Майдан народив, загартував, освятив кров’ю нову плеяду українських патріотів, які не замарені минулим. Вони мають заопікуватися Україною.

Майдане! Не квапся згортати намети! Не залишай Україну наодинці з мародерами!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: