Костянтин Боровой Російський політик

Назад у «совок»: навіщо Росії знадобилися українці

Нововведення російського омбудсмена буде спрямовано на переселенців, що ненавидять Україну

Мова йде про механізм, який не буде застосовуватися для всіх. Я думаю, що там дрібними літерами написано, що цей механізм буде діяти для обмеженого кола людей. Це не загальне правило, а навіть якщо і загальне, то з дуже великою кількістю винятків. Мова йде, звичайно ж, не про турботу про громадян, мова йде про величезну кількість переселенців, які нахлинули, в тому числі, і у зв'язку з конфліктом в Україні. Росія сама викликала такий потік мігрантів, тепер треба щось з цим робити.

Проблема вирішення демографічних завдань, безумовно, є в Росії. Безліч людей покидають країну, а приїжджають лише з Центральної Азії. Були два випадки, коли американці попросили громадянство, але вони, по-моєму, дуже швидко передумали. Але це, скоріше, лише аргумент на користь того, щоб цю ініціативу провести, тому що насправді нікого в Росії, крім інтелектуалів, які думають про майбутнє країни, демографічна проблема не хвилює. Формула існує вже давно: чим менше людей, тим краще. Потрібні тільки ті, хто допомагає керувати енергопотоками, нафтовими та газовими. Усі інші — це тягар. Так що в Росії не тільки не обмежують еміграцію, а навпаки - сприяють їй.

Не думаю, що з благополучної частини України після цього хлинуть потоки українців, бо всі добре розуміють: Росія переходить на наступний етап свого розвитку, коли почнуть реалізовуватися якісь катастрофічні сценарії. Ця ініціатива хороша для біженців з Криму, для тих, хто переселяється зі сходу України, для тих, хто не сприймає демократію, не сприймає Україну й ненавидить її. Для них це хороше рішення. У Криму, наприклад, створили обстановку, у якій просто важко виживати, роботи немає. І хоча Путін наобіцяв допомогу для малозабезпечених, але навіть вони вже туди не їдуть. А ось з Криму зараз досить великий потік людей переселяється в Росію. На півострові залишаються бази ФСБ, МВС, військові бази. Крим перетворюється на такий собі воєнізований авіаносець.

Ясна річ, що довго вся ця нестійка ситуація зі сходом України і Кримом не триватиме. У Путіна не вийшло перетворити його на Абхазію, Придністров'я. Виникло дуже багато проблем. А значить, великого потоку людей з України не буде. Плюс до цього, політика нетерпимості в Росії не буде сприяти міграції з України.

Так що це було зроблено в основному для біженців зі сходу України, для тих, хто не сприймає нормальну європейську державу, для тих, кому потрібен «совок», бо ж Росія саме в «совок» і занурюється.

 

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: