Костянтин Боровой Російський політик

Путін встав на шлях шантажу і співпраці з терористами

Чому теракт у Ніцці, що забрав життя понад 80 осіб, може мати російський слід

Я бачу в цьому звичайний шантаж. Попередня акція, яку провернув Путін у Сирії, теж була таким шантажем. Тобто або ви з нами співпрацюєте, або ми підтримуємо Асада, а фактично ІДІЛ. Прямо це, звичайно, ніхто не сказав, але було дуже багато ознак такого шантажу. Наприклад, та сама торгівля нафтою через Асада.

Війну, яку розпочала Росія, вже називають війною всіх проти всіх. Тобто це шантаж всього світового співтовариства: «або ви приймаєте правила, які ми встановлюємо, або у вас будуть проблеми». Зрозуміло, що Сирія - це перший дзвіночок. Як би випадковий збіг: сирійський конфлікт і теракти в Туреччині... Шантаж з використанням методів гібридної війни.

Як бачимо, сьогодні Росія стала державою, яка використовує тероризм як інструменти впливу на світове співтовариство. Це необхідно визнати, тому що вже дуже багато фактів свідчать про це. Чого домагається таким чином Росія? Наприклад, визнання результатів агресії проти України фактом, який відбувся. Путін навіть сказав нещодавно, що він не вважає можливим повернення цих територій (анексованого Криму, - «Апостроф»). Це говорить про те, що агресор не збирається вибачатися. І, на жаль, ми повинні констатувати, що ситуація навколо України пов'язана з бажанням вирішити проблеми шляхом поступок агресору. Це звичайна поведінка європейців, багато разів повторена. Однак такі дії призводили до ще більш сумних результатів. Це і наслідки умиротворення фашистської Німеччини, і ставлення до захоплення Іраком Кувейту. Ніхто не хотів з ним зв'язуватися після всіх жахів застосування хімічної зброї, але це ж теж заохочення агресора. В чистому вигляді.

Агресору треба протидіяти, насамперед, зрозумівши джерело небезпеки. Сьогодні таким джерелом є Росія. Для збереження життя своїх громадян в Європі зобов'язані зрозуміти, що йдеться не про злочинну організацію ІДІЛ, а про Росію. Можна робити вигляд, що цього немає. Звичайно, будуть заяви про те, що «ІДІЛ у всьому винен». Але сьогодні стає абсолютно зрозуміло, що Росія ступила на дуже небезпечний шлях співпраці з терористами, який може обернутися проти неї. У Путіна відчайдушна ситуація. Трон не просто хитається під ним, він вже тріщить. Про це свідчить величезна кількість подій у регіонах. Тому в такому відчайдушному положенні Путін здійснює такі відчайдушні кроки. Сирія, Україна, Туреччина... Путін намагається вирішити свої проблеми будь-яким способом. Дуже цинічно, як ми бачимо. Втім, я не пам'ятаю, щоб він колись відзначався романтизмом. Чекістам це не властиво. Їхній стиль - це провокації і терор.

У Комітеті державної безпеки було таке управління «Т», яке розшифровується як «тероризм». Вони створювали багато терористичних організацій. Як бачимо, немає нічого нового. Вони цю практику продовжують застосовувати. Тоді вирішувалися близькосхідні проблеми, а зараз, по суті, збереження влади Путіна.

Це сумно, але невизнання цього факту нікого не врятує. Якщо європейці захочуть робити вигляд, що вони не розуміють, звідки йде сигнал, то будуть гинути люди. Це не перший теракт, і не факт, що останній.

Джерело: Апостроф

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: