Леонід Косаківський колишній мер Києва

Brexit. Дещо схоже ми проходили на початку 90-х в Криму

Daily Telegraph: з політичною кар'єрою прем'єр-міністра Девіда Кемерона покінчено.

«Він увійде в історію як прем'єр-міністр, який поставив на кін місце Британії в Європейському союзі і свою власну кар'єру — і програв», — пише видання.
Це — ціна слова та дії політика, який врешті перехитрував сам себе. 
Прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон в ході останніх парламентських виборів виступив з обіцянкою в разі перемоги очолюваної ним Консервативної партії на майбутніх в травні загальних виборах у Великій Британії провести до 2017 року референдум про подальше перебування Сполученого Королівства в Євросоюзі. Він казав, що якщо інші країни Євросоюзу погодяться на запропоновану ним реформу спільноти, то він буде агітувати за збереження королівства в складі цього об'єднання. Якщо ж пропозиції Лондона будуть відкинуті, він не виключає виходу країни з ЄС. 
Такий собі легкий шантаж ЄС. До певної міри він вдався, бо британці виторгували таки собі певні поступки та преференції. 
Але коли Кемерон змінив платівку, і почав агітувати за голосування на оголошеному таки за його пропозицією референдумі за збереження членства цієї країни в ЄС, було вже пізно. Ситуація вийшла з-під контролю, маятник громадської думки гойднувся в інший бік, і сьогодні вони мають ті результати які мають. Кемерон оголосив про відставку, а Шотландія й Північна Ірландія вже заговорили про своє місце в об’єднаній країні.

Дещо схоже ми проходили на початку 90-х в Криму із заграванням з автономією, президентськими виборами на півострові, що вдарило бумерангом по тим, хто цей вірус запустив, і згодом айкнулось всій Україні в ході подій дворічної давнини. 
Ефект метелика працює. 
А ініціатори британського референдуму опинилися в ролі тієї унтер-офіцерської вдови, що сама себе висікла
Нехай наші численні популісти візьмуть цю сумну історію собі на замітку.

Джерело: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: