Лана Самохвалова Журналіст

«Боже, позбав Церкву від таких друзів». Про головного православного олігарха

Післякулачна післямова

Приїхав митрополит на батьківщину, в Корець. Для невеликого містечка подія. До того ж в монастирі завжди люблять, коли приїжджає митрополит, тим більше якщо він місцевий. Відслужив службу, йде на обід до батьків, де його односельці чекають. Так і Блаженніший Володимир завжди робив, коли на батьківщину приїжджав. І тут вилазить Новинський і ось тут, у нас вдома, на Волині поборник канонічного православ'я вистрибує з кущів зі своєю охороною і каже: «Іди сюди! Бити буду». Пітерський - українському, як ФСБ-шник в криївку. І це і дивно і огидно по відношенню до тих сотням людей, які ходять в собор митрополита і сотням тисяч його прихильників, які поділяють його погляд на майбутнє церкви. І це абсолютно чужа манера в нашій толерантній зі своїм сформованим етикетом церковному середовищі.

2_04

nv.ua

Вчора Вадим Новінський дав відповідь на акаунті щодо інциденту з митрополитом Олександром (Драбинком). Підкреслено зневажливо називав митрополита «гражданин Драбинко» та казав, що це була чоловіча розмова.

Ми подивилися та зібрали вислови у соцмережах українських священиків та монахів щодо події.

1. «...на само Богоявление царь Алексей Романов патриарха «бл*дин сын» называл принародно. С тех пор 360 лет прошло, а в традициях московитских перемены, как видим, не настало.

2. В. Новинский: «у нас с Драбинко коренным образом разнятся взгляды на вопросы совести и морали, у нас разное отношение к Церкви и духовной жизни в Украине» имхо, высокая самооценка уровня своей морали, совести и духовной жизни - это еще не повод публично именовать законного митрополита твоей Церкви просто «гражданином» и по фамилии».

3. Це спроба перенести норми міжособового спілкування у бізнес колах 90-х до Церкви.

4. Прочитав на сторінці Вадима Владиславовича Новинського його коментар стосовно інценденту у м. Корці. Звертає увагу як саме Вадим Владиславовоч пише про митрополита Олександра - «громадянин Драбинко». Звісно можна притримуватися інших поглядів на майбутнє Української Церкви, ніж владика Олександр. Але не можна ставитися до своїх опонентів як до ренегатів або «зрадників святого православ'я». Це не шляхетно і не гідно іподиякона Блаженнішого Онуфрія.

5. Я бы хотел встать на защиту, всеми осуждаемого персонажа .Он как человек истинно православный, понимает, что сей митрополит встал на сторону иудейско-протестанской цивилизации .Которая хочет уничтожить, сначала православие, а потом всех славян. Поэтому митрополит, враг божий.И уже как бы и не человек. вообщем .Бог то, его не любит..

6. Почитав на фб коментар «головного православного олігарха» та за сумісництвом депутата, який погрожував нашому митрополиту Олександру. Що ж, наочно видно рівень культури цього народного обранця. Підтвердилася вірність вислову, яким охарактеризував цього олігарха наш нинішній президент. Боже, позбав Церкву Твою від таких друзів.

7. Ну негоже иподиакону прыгать на митрополита! Нужно (чему не быть) подвергнуть оного прещению!

1_08

8. Президент наш, дядя Петя
Как-то правильно подметил,
В православии есть штука
Что зовется Вадик-сука.

Суки –ворам не друзья,
По понятиям нельзя.
Вадик поддержал мокруху,
Получил за то кликуху.

Был он славным братаном,
Но слегался с паханом,
Шапкорвач в Ростов смотался,
Кореш тут его остался.

ХХХ

PS  Мені б дуже хотілося, що наскок пана Новінського на митрополита, який поспішав зі служби до своїх батьків не був би його репетицією «варфоломіївської ночі».

Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: