Лана Самохвалова Журналіст

Що витворяють російська церква і ФСБ напередодні Вселенського Собору

Така вона, сьогоднішня РПЦ. Самій соромно

Я промоніторила, що пишуть ФСБ-медіа (ті, про які я точно знаю, що вони під контролем рос. спецслужб) про Всеправославный собор. З вашого дозволу лише заголовки мовою оригіналу:

- Собор в Стамбуле (його вже перенесли на Кріт, але текст старий): угроза православию.
- Восьмой собор: пророчества старцев сбываются (мається на увазі пророцтва про близький кінець світу).
- Восточный папизм для Константинополя.
- Светопреставление начинается. 8 собор.
- Число 666 в дате Восьмого собора.

І далі істерика, про те, що тут, мовляв, відбудеться утвердження «ереси ересей - экуменим». Вони (жах!-жах) вимагають послабити піст.

Про що це каже? Про те, що Москва, з одного боку, фальшиво посміхається предстоятелям православних церков, а з іншого: вкладає гроші у нові сайти та накачує старі риторикою на знищення собору, на дискредитацію вселенського патріарха. Найбільше мені подобається формула РПЦ: «Праволавная общественность РПЦ озабочена слабой подготовкой собора»... Знаєте, чим стурбована православна громадськість Української церкви? Тим, що РПЦ розчехлила кулемети з отрутою та принижує і Вселенську церкву і руйнує саму можливість єдності. Бо цей собор (навіть якщо не говорити про українське питання) мав би відбутися. Лідери східного християнства повинні збиратися, повинні обговорювати болючі питання або хіба ставити їх. А ми бачимо чехарду, акробатику РПЦ: спочатку один васал РПЦ не приїде на собор, бо митрополити та патріархи повинні сидітити півколом, а не колом, потім інший васал не приїде, бо йому, бачте, дорого. Панове патріархи, ваші святості, преосвященіші архіпастири, пастири, інші митрополити, якщо ваші посольства перекажуть вам ці месиджи. На собор треба їхати. І запам'ятайте: все що Москва сьогодні виробляє з Костянтинополем, відмовляючи йому навіть в праві сидіти на чолі стола, вона завтра буде вироблятиме із вами. Така вона сьогоднішнія РПЦ. Самій соромно.

Джерело: Facebook


Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: