Борис Ложкін Український політик і підприємець

Чому я змінив Адміністрацію президента на інвестиційну раду

фото: Станіслав Груздєв, «Главком»

Я йду з державної служби, але залишаюся в команді президента. Вірю в Україну, в її унікальне місце у світі, в її потенціал

812 днів. Стільки я працював головою Адміністрації президента України. Я вдячний Петру Порошенку за те, що в червні 2014-го він несподівано запропонував очолити його адміністрацію, надавши довіру і поставивши перед неймовірним викликом. Вдячний величезній кількості людей, з якими познайомився за ці два з гаком роки і для яких патріотизм і віра в Україну – не просто слова. Вдячний моїй команді в АП, яка працювала в шаленому ритмі майже цілодобово.

За цей час ми зробили більше, ніж може здатися на перший погляд. І це заслуга всієї української влади – президента, прем'єрів, Кабінетiв міністрів, Верховної Ради, які зуміли консолідуватися і навчитися діяти спільно.

 

У важких умовах зовнішньої агресії нам вдалося не допустити розпаду країни, пройти політичну кризу, зберегти єдність влади і повернути економіці позитивну динаміку.

Але нинішніх майже півтора відсотка зростання економіки, звичайно, недостатньо. Для того, щоб люди відчули зміни, потрібне щорічне зростання як мінімум у 6% протягом 10 і більше років. Мотором українського економічного дива можуть стати тільки великі приватні інвестиції. Інвестори прийдуть в Україну, якщо створити тут для них максимально сприятливі умови. Україна повинна стати найпростішою для ведення бізнесу юрисдикцією Центральної та Східної Європи. На цьому я хочу зосередитися як секретар Національної інвестиційної ради. Для мене це – черговий амбітний challenge.

Я йду з державної служби, але залишаюся в команді президента. Вірю в Україну, в її унікальне місце у світі, в її потенціал. Четверта республіка буде процвітаючою, успішною, європейською країною.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: