Андрій Магера Ексзаступник голови Центральної виборчої комісії

Чому непотрібні позачергові парламентські вибори у 2016 році

Але не з політичних міркувань, а з чисто практичних.

Я противник проведення позачергових парламентських виборів у 2016 році. Але не з політичних міркувань, а з чисто практичних.

По-перше, де обіцяний під час Революції Гідності новий закон про вибори до ВР України на пропорційній основі з преференціями (відкритими списками)? Пригадується, хтось начебто хотів прийняти подібний закон ще на першій сесії парламенту; зараз уже завершується третя...

По-друге, чи усвідомлюємо ми, що запровадження нової виборчої системи це не рівноцінно вмиканню електричної лампочки і що для цього потрібен перехідний період для напрацювання, як мінімум: а) достатньої підзаконної нормативної бази, б) навчання потенційних учасників виборчого процесу і в) серйозної модифікації ЄІАС "Вибори"?

По-третє, чи розуміємо ми, що у разі залишення існуючого виборчого закону (за пропорційно-мажоритарною виборчою системою) за умов окупації АР Крим та міста Севастополя, а також війни на Сході України ми не зможемо обрати усіх 450 народних депутатів України і не дорахуємось щонайменше 30 нардепів? Це ще дуже оптимістичний прогноз. У цьому зв'язку виникає наступне питання: цей чинник спрощує чи ускладнює процес формування коаліції у ВР Україні, а в подальшому - стійкого Кабміну?

Як один з організаторів виборчого процесу хочу почути відверті відповіді на конкретні практичні питання. Безвідносно до політичних симпатій чи антипатій, що є виключною монополією виборця.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: