Юрій Михальчишин Політичний діяч

Ви обрали Януковича, а тепер вас хвилює Трамп?

Посміхає, як громадяни країни, яка успішно вибрала та терпіла чотири роки президентом Януковича, хвилюються і висловлюються з приводу обрання Трампа президентом США.

Для зменшення того, що психологи називають фрустрацією (це коли дуже гидотно і хочеться врешті чогось випити, аби не бачити того всього свинства), треба навчитися кількох речей.

По-перше, запам'ятати, що на нас звернули бодай якусь увагу у 2014 р. просто тому, що в Києві стояв чорний дим у небі від палаючих барикад і люди йшли на бронетехніку з «молотовим». Так-то ми нецікаві були. Гаїті, тільки населення 38 млн. і сніг взимку.

По-друге, зараз не ХХ ст. і всі побудови класичної геополітики про якісь «плацдарми» йдуть спати. Тепер коли йде боротьба наддержав, то створюють пояси нестабільності навколо ворога, перетворюючи прилеглі території в велике Сомалі. Сирія приклад, зараз Туреччину хитають на ту ж тему. А чекати, що сюди прийдуть американські ракетні бази з американськими танками «Абрамс» і ракетами «Томагавк», а ще ж американські інвестиції та перестане бути страшно, не треба. Буде страшно.

По-третє, країна, у якій когось перманенто люструють та пікетують без жодних наслідків, нікому не цікава, бо театральне мистецтво в світі крокує далеко попереду. «Рейнджери пікетують Пентагон і вимагають відставки голови комітету начальників штабів»--такого там немає.

І взагалі, аби на щось претендувати, треба щось із себе представляти.

Легенда «бідні, але чесні» не проходить, бо вигадана для виправдання нічогонероблення. Бідні швейцарці йшли найманцями у ватиканську гвардію Папи Римського, бідні французи їхали в Тамбов репетиторами і вчителями фехтування, бідні іспанці їхали на Філіппіни і на Кубу тростину рубати, навіть коломийчани знайомі років 5 тому ганяли албанців по Неаполю з ризиком отримати кулю....

Тому, аби десь там дотично цікавити США і щось там періодично виторговувати, треба працювати, немов Папа Карло, бути ніцшеанцем і білявою бестією, катати броню, лити бетон, копати уран, красти людей і військові таємниці, робити резидентури закордоном, купувати кокаїном і шльондрами сенаторів і конгресменів.

Інакше нічого не буде.
Просто нічого.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: