Сергій Міщенко Народний депутат України

Ми всі можемо опинитись біля розбитого єврокорита

18 жовтня в екстреному порядку, вночі, Арсеній Яценюк відкликав свій законопроект про лікування ув’язнених за кордоном.

18 жовтня в екстреному порядку, вночі, Арсеній Яценюк відкликав свій законопроект про лікування ув’язнених за кордоном.

Цей проект закону № 2293 (автори Яценюк і Петренко) був самим жорстким законопроектом, яким передбачалося, що ув’язнених, практично, як рабів, в кайданах на руках і ногах етапують до кордону і в тих же кайданах передають на лікування.

Цим законопроектом, текст якого я можу надати усім бажаючим , із засудженими поводяться гірше ніж із невільниками на галерах, а сама процедура направлення на лікування є принизлива.

Тому я сьогодні із здивування прочитав коментар найближчого соратника Юлії Тимошенко Арсенія Яценюка щодо мого законопроекту про лікування засуджених за кордоном.

Хочу ще раз наголосити: я підписався під листом про помилування Юлії Тимошенко. Я переконаний, що механізм помилування є оптимальним. В той же час, ми стоїмо на порозі вільнюського саміту, який відкриває Україні дорогу до ЄС. Тому потрібно негайно усім політичним силам шукати консенсус й вирішувати питання Тимошенко.

Бо 28 листопада ми спільно, і влада і опозиція, в тому числі і Арсеній Петрович, можемо разом сидіти біля розбитого євро інтеграційного корита і посипати голову попелом.

Натомість я звертаюся до усіх фракцій, підтримати мій законопроект в першому читанні, в другому спільно його доопрацювати й дозволити Тимошенко виїхати на так необхідне їй лікування, підписати у Вільнюсі Угоду з ЄС, а потім усім разом добиватися звільнення й повного виправдання лідера опозиції Юлії Тимошенко.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: