Антін Мухарський Український митець, письменник, шоумен

2014 рік Україна пережила на адреналіновому шоці. Але зараз розчарування переросте в злість

Головний підсумок 2014 року – зміна влади в Україні.

Головний підсумок 2014 року – зміна влади в Україні.

Наступний рік, можливо, буде ще важчий за нинішній. Тому що всі ці події, які були в минулому році, країна переживала на адреналіновому шоці. Цього адреналіну вистачало. Зараз буде відкат, буде такий депресивний стан, коли адреналін закінчиться.

І оця от парабола, яка йшла догори, зараз може піти донизу. У багатьох виникне розчарування, але я думаю, що такого розчарування, як в 2004 році, яке було розчаруванням паралізованої волі, не буде. Розчарування буде переростати в злість і готовність до дій. Тому я не виключаю можливого третього Майдану, який може бути, якщо депутати і влада не зрозуміють серйозності проблематики і потреб народу у серйозних, швидких, можливо болісних, але конкретних реформах.

Якщо буде така «тягамотіна» і так далі… Народ достатньо злий. Зараз можливий новий соціальний вибух.

Кожен українець у 2015 році мусить взятися за себе. Зрозуміти, що від нього – від єдиної одиниці – залежить майбутнє України. Мусить зайнятися, передусім, своїм здоров’ям, очисткою своїх мізків від різних нашарувань – потрібних і непотрібних. Він мусить зайнятися ревізією своєї хати, будинку, квартири, викинути все непотрібне, пофарбувати стіни у під’їзді, помити голову, поставити нові зуби, змінити одяг, можливо, навіть прочитати декілька книжок.

Якщо він хоче, щоб Україна була красивою, заможною країною, кожен мусить почати з себе. Зробити кращим себе – на зовнішньому принаймні або навіть внутрішньому рівні. Тоді все буде гарніше, краще всім від того.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: