Микола Давидюк Політолог

На виборах 2015 року кандидатом від Росії стане Тимошенко

Надто багато політичної активності Тимошенко останнім часом: лист до фракції, нарада на трьох у колонії, а ще дні за два-три виявиться, що без Юлії Володимирівни, переговорний процес по врегулюванні політичної кризи - неможливий.

Надто багато політичної активності Тимошенко останнім часом: лист до фракції, нарада на трьох у колонії, а ще дні за два-три виявиться, що без Юлії Володимирівни, переговорний процес по врегулюванні політичної кризи - неможливий. І молодці хлопчики, що билися коли ЇЇ не було, але починаються ігри для дорослих. За столом збирається стара команда.

Ідеальний варіант для Росії. І те як Путін вміє домовлятися за газ із ЮВ, уже відомо, і досвід уже у обох є. І як партнер, з точки зору Кремля, вона надійніша за Янковича.

ВВП наразі втягує Тимошенко в переговорний процес із метою, щоб знищити Януковича, як кандидата 2015 року. Звісно, для Майдану, народу, і нас з Вами це - незаперечні плюси, видні неозброєним оком. Але знаючи конспірологічні замашки та двоходовки “кремлівського генія”, Ми всі повинні розуміти, для чого це робиться.

Психологія процесу дуже проста. Вирощувати нового кандидата часу немає. Медведчук та Льовочкін не дотягують, а реанімація Вітренко та комуністів – політична авантюра, у “зародку” приречена на невдачу. Працювати із Кличком чи Яценюком Путін апріорі не захоче. Для нього вони так і залишились боксером та чиновничком середнього рівня.

Тому геніально змусити випустити Юлю, надавивши на Януковича, через інструменти в політиці Німеччини та ЄС. По виходу із неволі, ЮВ дуже, дуже швидко упорядкує опозицію, так само швидко, а може і швидше вибере єдиного кандидата та розпочне блискучу президентську кампанію. І Майдан буде за, і Схід зрозуміє що помилявся в Януковичу, і Європа візьме в руки переможний стяг, мовляв перші символічні перемоги над диктатором. І найголовніше, зникне неприйнятна телекартинка “свободолюбивого Майдану”. Путін буде у спокої.

Звісно, ситуація може бути 100% програшною для Яценюка та Тягнибока. У Кличка шансів вижити побільше, у нього є поле для маневру. Стратегія УДАРу та проекту “Кличко” як політика, була вибрана дійсно сильна та правильна. Альтернативність БЮТу, насправді в запиті. Тому у Чемпіона світу є гарні шанси перемогти у 2015. Але навіть якщо Кличко і стане Президентом, то при Прем’єрстві Тимошенко, його чекає політичний нокаут.

Юля гравець куди досвідченіший, що власне Путін дуже гарно розуміє. Своя на Майдані, на Заході і в Центрі. За підтримки Кремлівського медіа холдингу, стане своєю і на Сході, особливо, якщо розіграти стару комбінацію, без альтернативності вибору для електорату біло-синіх. Тому усе вище написане може здаватись наївним та маловірогідним, але як мінімум логічним та перспективним.

Не хотілося б повертатися до кандидатів 2004 та 2010 років. Надто вже вони набридли, надто вже вони прокрались, надто вже вони забрехались. Тимошенко з Януковичем на двох, 5 разів були на найвищих посадах. І напевно вже вистачить. Старі схеми, старі люди, старі правила, в результаті – корупція та бідність. Люди вийшли на Євромайдан, не для цього, і не з гаслом “Юлі Волю”, люди вийшли за нові стандарти, за нових політиків, за нові правила та новий план дій. А нас знову намагаються повернути назад. Тому не хотілося б голосувати за прозахідне обличчя, із прокремлівським наповненням. Хоча випустити громадянку Тимошенко із під арешту, дійсно треба!!!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: