Микола Давидюк Політолог

Ми повинні стати альтернативою російського телебачення

Війна може тривати роками. Сили нерівні.

Війна може тривати роками. Сили нерівні. Проти мільярдних бюджетів Путіна, ми боремось волонтерством. Проти градів та буратін ми виставляємо звитягу та патріотизм. Проти танків ми намагаємось боротись дипломатією. Проти пропаганди правдою. Але тривати так постійно не може, гинуть найкращі сини України.

Нам потрібно починати давити на диктатора на його полі. Кожен зовнішній тиск заставляє Путіна робити все більш жорсткі кроки (до прикладу Маріуполь, Дебальцево), з метою демонстрації своєї сили. Але всі «імперії зла» руйнувались із середини. Тому ми маємо розпочати свою кампанію, на підняття росіян. Адже проти брехні Путіна, можна боротись тільки правдою. Правдою про війну, правдою про загиблих, але не один одному, а тим хто стоїть за лінією фронту.

До трагічних подій останнього року, ми мали доволі тісний особистісний, довірливий зв’язок із росіянами. Колись навіть величалися дружніми народами. У багатьох із нас там і досі живуть родичі, друзі, знайомі, колишні колеги. Але прийшла війна, і усе наше спілкування зупинилося. Нам немає чого сказати. Затаїлася ненависть. Злість.

Але це наша слабкість. Ми будемо сильними, якщо постійно та невпинно будемо розповідати росіянам правду. Не будемо залишати їх один на один із ТВ-пропагандою. Ми всі, повинні стати новим джерелом інформації для наших північних сусідів. Не кремлівська пропаганда, а наші розмови по телефону, спілкування в соціальних мережах та листи, мають стати не просто альтернативною точкою зору, вони мають відкрити очі на ті жахіття війни, що відбуваються сьогодні в українському Донбасі. Ми повинні донести росіянам правду та вмотивувати їх зупинити Путіна. Адже пасивність у даному випадку це – злочин.

Кожен росіянин стає кривавим співучасником Путіна за умови якщо він нічого не зробив щоб зупинити цю криваву бійню, метою якої є самоутвердження диктатора. І їх страх тут ні до чого.

Я закликаю усіх українців пересилити себе та відновити діалог із своїми російськими колегами, друзями, родичами. Заради того, щоб вони усвідомили всю катастрофічність ситуації, щоб вони дізнались, які людські втрати несуть обидві сторони. Щоб вони збагнули - якщо вони не зупинять Путіна, прощення їм уже не буде.

Адже ні світові санкції, погрози чи війни не зупинять хворого диктатора. Його сила у високих внутрішніх рейтингах. Його могутність – народ Росії. Який, на жаль, сьогодні спить. Який закрив очі на війну. Який готовий голодувати і ненавидіти світ за "глобальну змову" проти себе. Народ, який в пасивній формі, але підтримує кровопролиття.

Якщо кожен із нас, напише хоча би 1-2 листи, 2-3 дзвінки чи кілька повідомлень в соціальних мережах, ми донесемо правду до більшості населення. Якщо ми не полінуємось, і зробимо це не одноразово, ми почнемо переконувати. Махатма Ганді перемагав ворогів словом. З тих часів жахливість війн, на жаль, не зменшилась, але і сила слова також не спала.

Я знаю, як відпадає бажання спорити та переконувати, коли ти чуєш: “вы запрограмированы”, “я анализирую потому, что смотрю телевизор” чи “вы не знаете правды”. Але це не повинно нас зупиняти, на кону життя країни, життя солдат, кожного із нас. У нас один, сильний меседж: «В той час доки ви розповідаєте про світову змову проти росії, політику та інше – гинуть українські та російські солдати». Не буде прощення росіянам якщо вони мовчатимуть, в той час коли Путін винищує невинних людей.

Ми повинні стати альтернативою російського телебачення! Ми маємо донести правду до росіян. Росію не зупиниш зовнішнім тиском. Всі імперії зла розпадались зсередини, тому наше завдання сприяти зміні політичного керівництва Кремля, які без змін у головах звичайних росіян просто неможливі.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: