Наталія Іщенко Експерт-міжнародник

Венесуела - ще одна точка зіткнення Росії та США

У суботу у містах Венесуели мають відбутися масштабні акції протесту.‎ З країни забираються родини американських дипломатів та американські авіалінії

Вуличні протести у Венесуелі розпочалися ще у 2014-му та посилилися від квітня цього року. У сутичках із поліцією ‎загинули понад 100 людей.

Опозиція виступає проти політики нинішнього президента країни - наступника Уго Чавеса Ніколаса Мадуро. Опозиційні партії виграли вибори до парламенту в 2015 р., але Мадуро зібрався створити нову державну інституцію — установчі збори, які б мали повноваження самостійно змінювати Конституцію та розпускати парламент. Протестувальники вважають це шляхом до узурпації влади.

Референдум щодо створення установчих зборів має відбутися в неділю, 30 липня.

Росія заявляє про підтримку Ніколаса Мадуро. Натомість США ввели санкції проти керівництва Венесуели та розглядають можливість оголошення санкцій проти ключового для країни нафтового сектора.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: