Михайло Непран Перший віце-президент Торгово-промислової палати України

Опозиція: кінець триголового дракона?

Остання публічна активність Правого сектору, особливо велике інтерв’ю Дмитра Яроша, наштовхнули на цікаві роздуми про найближчу перспективу, а може, й не ближчу.

Остання публічна активність Правого сектору, особливо велике інтерв’ю Дмитра Яроша, наштовхнули на цікаві роздуми про найближчу перспективу, а може, й не ближчу. Публічна поява реальних командирів Майдану може остаточно поховати триголових лідерів опозиції, підкреслюю опозиції, а не Майдану. Власне для цього Банковій варто зробити простий крок - запросити до переговорів Яроша та Парубія. Двох реальних лідерів протестуючих, тих, чиї команди безумовно виконають як на Грушевського, так і в регіонах. Сісти за стіл, домовитися про конкретні кроки, хоча б для початку, скажімо розблокування Грушевської в обмін на затриманих активісті, чи ще щось. Головне продемонструвати конкретність реальних кроків, взаємну відповідальність. І після таких спільних дій трійцю не тільки освистають на сцені, що вже не раз було, їй після прямого діалогу реальних лідерів Майдану, там їм робити буде нічого. Власне стане ясним та зрозумілим місце і роль триголових вождів у останніх подіях, що крім себе та своїх партійних соратників вони нікого не представляють. Виграє від такого кроку Банкова. Нові переговорники дають змогу розпочати переговори по новому, реально домовлятися, якщо правда на це є реальне бажання, розв’язує руки перед Заходом і Штатами, дає можливість нівелювати всі попередні заяви та переговори лідерів опозиції із західними лідерами, виставляючи їх в непривабливому світлі політичних самозванців. Та й все одно вирішувати прийдеться з цими хлопцями, все одно ніхто з лідерів опозиції реального впливу на протестувальників не має. Тому краще ЗАПРОСИТИ зараз, ніж чекати коли вони ПРИЙДУТЬ самі. Участь у перемовах добрий шанс для Правого сектору здійснити легітимізацію на державному рівні. Правда це викличе ненависть інших соратників по революційній боротьбі. Та що робити, за місце під політичним сонцем треба боротися.

Виграє від того й Україна, і ми з вами, коли реальні лідери сядуть домовлятися про вирішення ситуації.

Дракон істота міфологічна, триголова, пускає багато диму та вогню. Та все ж, рано чи пізно приходить герой, який рубає три голови і визволяє полонених та пригноблених. Казочка звичайно, та інколи в казках буває народна мудрість та передбачливість. Чи це так в українських реаліях - побачимо вже досить скоро.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: