Михайло Непран Перший віце-президент Торгово-промислової палати України

Корупціонери в ДАІ. Вони повернулися?

Дуже не хочеться вірити, що вже так швидко пройшов переляк, і новопризначені вже так опустилися в своїх вчинках до попередників.

За часи пізнього Кучми в Міністрестві внутрішніх справ склалася традиція збирати «підйомні» новопризначемому міністру. Вся багатотисячна система включалася в рух, починаючи з простого сержанта ДАІ до начальників управлінь збирали та направляли до Києва грошовий потік. Правда в перші роки президенства Ющенка, начебто система дала збій, а потім знову й знову повторювалася при кожному призначенні.

От і сьогодні мій хороший знайомий розказав свіжу історію з життя після революційного ДАІ. Його приятель їздив на позашляховикуз донецькими номерами, що сьогодні не дуже комфортно. Тому звернувся по старим каналам до МРЕВ з проханням замінити на київські. Правда прописка в нього донецька. Хвилювався, чи зможе щось вирішити, враховуючи прореволюційні настрої та розмови про чесну та безкорупційну роботу серед даішників.

На його щастя за 3 тисячі гривень все вийшло, швидко й без проблем. Ще й дилери, які завжди крутилися навколо ДАІ передали – «начальника ДАІ призначили з своїх, він порядки знає, розцінки підтвердив, так що приходьте, приносьте, будемо вирішувати».

Гнітюче враження від такої історії. Дуже не хочеться вірити, що вже так швидко пройшов переляк, і новопризначені вже так опустилися в своїх вчинках до попередників. Чи начальник ДАІ поправляє свій добробут? Чи може Авакову збираюстування, а й попередження, що такого бути в принципі не може.

А то, ще посади не поділили, а вже корупція повернулася.

P.S.

Другий тиждень Київ без традиційно багаточисельного ДАІ на дорогах. І нічого не трапилося, колапс не наступив, водії їздять. Так і виникає крамольне питання - а чи треба так багато і в такій якості скільки даішників???

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: