На День Незалежності України Школи Лохвицького земства запрошують у столітній садок

День Незалежності – тобто дні, яких цього року випало стільки, добре провести там, де ми відкриваємо для себе місця сили.

Школи Лохвицького земства запрошують у столітній садок. У стіни, що розкажуть щойно розкриті секрети. Послухати, як співатимуть слова, котрі син Сластіона послав нам, не думаючи, навіть, що хтось їх почує, і помер на іншому кінці світу, – а ми їх знайшли.

Отож, в суботу, 26 серпня, ми вирушаємо в Сластіонову школу в село Бондарі Чорнухинського району.

Селу виповнюється хтозна скільки років – воно й само не рахує, а про себе знає, що створене ще, мабуть, у 17 столітті, але вперше святкуватиме свій День у Школі – вже прибрано в її старому саду, вже носять столи й лавки.

А ми урочисто повісимо на її стіну охоронну дошку – Школу занесено в список пам’яток. Як зайдете в Вікіпедію, щось почитати про Бондарі, то єдине, що (наразі побачите – це саме Вона.

Команда проекту «Школи Лохвицького земства» везе туди виставку – і також один сюрприз, з якого, віримо, історія цього місця почне відкриватися заново.

Також всі зможуть побачити перший практичний приклад того, як можуть люди рятувати пам’ятки й давати їм нове життя: її викупив місцевий фермер і всіх вразив своїм дбайливим ставленням до шедевру – і ми будемо всім ставити його за приклад.

Приєднуйтеся до події, як хочете отримати в ці дні відповідь на питання: для чого жити й як це зробити якнайкраще. Початок об 11:00. 

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: