Олег Тягнибок Голова політичної партії Всеукраїнське об`єднання «Свобода»

«Берлінські перемовини» - черговий крок на шляху до здачі Донбасу

«Берлінські перемовини» - черговий крок на шляху до здачі Донбасу 

Перемовини в Берліні відбувалися не як «Україна і її друзі проти Путіна», а у форматі «Путін і його економічні партнери проти України»

Учорашні «берлінські перемовини» стали черговим кроком на шляху до повної здачі Донбасу агресору. Ми попереджали, що так буде.

Україні треба наполягати на зміні «нормандського формату» на «будапештський», із залученням США та Великої Британії. Хоча до американських президентських виборів активності США в українському питанні очікувати не варто.

Перемовини в Берліні відбувалися не як «Україна і її друзі проти Путіна», а у форматі «Путін і його економічні партнери проти України».

З моменту підписання Мінських угод про припинення вогню Кремль щоденно їх порушував. За час так званого перемир’я вбито сотні українських військових і цивільних, захоплено квадратні кілометри нашої території. Фактично Україна виконує Мінські домовленості в односторонньому порядку. Натомість, влада називає це своїм «здобутком».

Найцинічніше, що фактичну капітуляцію влада піарить як «довгоочікуваний мир». Це не мир – це продовження війни на роки, на десятиліття. Бо Путін не просто вже визнає присутність своїх військ на Донбасі. Він має нахабство шантажувати, що не забере московських найманців, допоки не виконають його основної вимоги – повної легалізації влади терористів.

Тобто Москва продовжуватиме контролювати окуповані території через своїх посіпак, фактично проведе вибори і надасть терористам офіційного статусу, а тягар фінансування, згідно з тим-таки «Мінськом», вішає на шиї українців. І все це – за благословення «змученого» Заходу і безхребетності української влади.

Повну відповідальність за соціально-економічну ситуацію на окупованих територіях, відбудову знищеної інфраструктури, компенсацію за загиблих має нести окупант – Росія.
Україні треба припинити будь-які дипломатичні і економічні відносини з агресором та окупованими територіями до часу їх повного визволення.

Але кишенькові політпроекти, які тимчасово при владі в Україні, так не діятимуть. Бо представляють не інтереси народу, найкращі представники якого кладуть свої життя і здоров’я на фронті, а групки олігархів. Олігархів, які далі продовжують бізнес з агресором, яким кілька власних мільйонів важливіші за країну та національну гідність.

Для всіх уже очевидно, що ця влада не має ані рішучості, ані бажання боронити інтереси України. Ця влада спроможна лише вести кулуарні торги з Кремлем, запроваджувати бутафорні санкції та торгувати Україною у своїх меркантильних інтересах. Основне завдання для українців після вчорашньої зустрічі – не дозволити владі погодити невигідну для України дорожню карту.

Результати «берлінської вечері» – ще один доказ потреби якнайшвидшого перезавантаження влади в Україні. Тільки це позбавить служок олігархів, п’яту колону, колаборантів і українофобів права вирішувати долю країни.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: