Остап Дроздов Журналіст

7 січня - це фейкове російське Різдво

Христос народився. Саме так сьогодні вітається вся планета, всі цивілізовані країни, до яких ми так прагнемо.

Христос народився. Саме так сьогодні вітається вся планета, всі цивілізовані країни, до яких ми так прагнемо. Вийнятком є лише 4 церкви, і цілком не випадково вони є виразно проросійськими й перебувають в орбіті Масковскава патріархата. Різдво 7 січня - це РОСІЙСЬКЕ, фейкове Різдво. Тому що більшість православних країн (наголошую – ПРАВОСЛАВНИХ, як і Україна) святкують Різдво з усім світом - 25 грудня. Крім Російської Церкви та її сателітів. На превеликий жаль, ще з часів перебування в Російській імперії ми традиційно святкуємо російське (не православне) Різдво 7 січня.

Я вважаю, що настав час серйозно поставити питання про уніфікацію церковного календаря і перехід на святкування з усім цивілізованим світом, а не з Росією. Зрештою, якщо всі ми на Революції Гідності обрали ЄВРОПУ як свою цивілізаційну перспективу і готові серйозно реформуватися в багатьох сферах, аби йти в ногу разом із Європою – то чому ми так боїмося говорити про те, що святкування Різдва 7 січня нас автоматично тримає у духовній орбіті Росії – нашого ворога і агресора?

Моя вчорашня програма - лише початок процесу відривання від Раші. Розумію, що тут купа нюансів, але настав час це питання піднімати. У нас не може бути робочим день 25 грудня, коли за 70 кілометрів поруч - найбільше християнське свято континенту. Цю шизофренію пора припиняти, коли для всього світу Христос Народився, а для ортодоксальної Росії та її сателітів - ще ні.

Щиро вітаю всіх із Різвдом Христовим!

Источник: Новое время

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: