Олександр Палій Політолог

Антикорупційний форум. Виглядало досить кумедно

Саакашвілі у своєму антикорупційному пафосі виглядав дуже щирим.

Саакашвілі у своєму антикорупційному пафосі виглядав дуже щирим. Він справді вірить у те, що робить. Не нарцис, на відміну від значної частини публіки, здатен на швидкі рішення. По суті, він говорив те, що відчувають багато українців - що треба тримати кордон між чорним і білим, який встановив Майдан, і що корупція означає державну зраду. Ще він сказав, що не бачив більш доброго, роботящого, ініціативного і законослухняного народу, ніж українці, і від грузина це звучало дуже компліментарно, щиро дякуємо йому за це.

Хоча, критикуючи корупційні схеми, він не сказав іншого боку правди - якщо навіть зняти усе корупційне навантаження на економіку, негайне зростання добробуту без інвестицій може становити відсотків 20. Потрібна важка праця, а не лише компліменти, і люди мають знати це.

Присутніх попросили написати за 10 хвилин ідеї по боротьбі з корупцією, по кількох темах. Виглядало досить кумедно, коли депутати і експерти, які досі не народили жодного помітного законопроекту, просили ідеї у випадкової аудиторії. На перший погляд це виглядало як профанація, але насправді це був спосіб залучити й об'єднати аудиторію. Займався цим дуже толкова людина Валеірій Пекар.

Хоча, найкращою боротьбою з корупцією стали б якісні законопроетки, які присутні депутати мали б написати за півтора роки, або, як клепки не досить, замовити. Але легше "боротися". Було видно, що говорячи про корупційні схеми, не всі присутні розуміли, що це таке, вони розуміють лише кадрові зміни "поганих" на "хороших".

І дуже жаль, що багато ініціатив не реалізується всього лише через низьку компетентність депутатів. Хоча парламент здатен пропускати хороші рішення 240-260 голосами, як от сьогодні по Кривому Рогу.

Назагал, зібрання корисне, що спрятиме певному моральному тискові на корупціонерів. Якщо Саакашвілі хоче осідлати тему боротьби з корупцією, хай і в політичних цілях - молодець.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: