Юрій Палійчук Політичний експерт

Для українців в Криму міністерства нема. А для окремо взятого кума - є

Знаю, що військові просили Порошенка створити Міністерство оборонної промисловості.

Знаю, що військові просили Порошенка створити Міністерство оборонної промисловості. Коли я це почув – теж сказав, що «ну давай, ще одне міністерство, ще одну посаду, гроші з бюджету, ага…». Але, якби ви почули, як працює бюрократія, і скільки у нас залишилося боєкомплектів до деяких артилерійських систем, у вас волосся стало б дибки. Те, що у нас склади завалені - великий міф. Вони звичайно завалені, але всяким хламом. І зверніть увагу: Міноборонпром - це була пропозиція військових, а не політиків, і знаю, що Порошенку її донесли, на що було відмовлено.

Тепер інше питання – Крим. Перед президентськими виборами Порошенко казав, що буде Міністерство у справах Криму. Його за язик ніхто не тягнув. Це були його слова. А зараз у нас немає навіть Державної комісії з питань Криму, чи хоча б якогось зачуханого комітету. Так, розумію, що Міністерство Криму багато в чому дублювало б функції інших центральних органів влади. Але, це питання принципу, якщо і справді Крим – це Україна, але тимчасово окупована. Тепер уявіть собі міністра Мустафу Джемілєва, який на кожному засіданні Кабміну озвучує проблеми окупованих територій, який виступає у світі з фактами російського бєзпрєдєлу, але як один з 20 членів уряду, а не як один з 423 депутатів парламенту. Ну і Крим – це питання, яке Джемілєва турбує більше, ніж Яценюка з Абромовічусом і Яресько разом взятих. Принаймні тому, що там будинок, який він збудував, друзі і знайомі, яких він навіть на свято не може провідати.

До чого я це веду. До того, що майже для 200-тисячної армії і сотень тисяч українців в Криму, ми не можемо створити додаткове міністерство. А для окремо взятого кума - може. Тому, у мене питання - чи буде Міністерство української естради, бо є ж не лише кум, а й кума?

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: