Петро Порошенко П'ятий президент України

144 вимоги виконані. Розраховую на безвіз для України вже 24 листопада

Безвізовий режим

Україна досягла всіх критеріїв. Українці мають отримати довгоочікуване рішення щодо безвізу, як визнання прогресу та знак солідарності.

Запустити е-декларацію вдалося завдяки політичній волі керівництва держави, Уряду і парламенту, і я дякую всім громадським діячам і держслужбовцям, хто доклав зусиль, щоб електронне декларування запрацювало.

Електронне декларування – це черговий крок до відкритості та відповідальності влади і ще один інструмент у новоствореній системі запобігання корупції.

Я продовжую наполягати, що зміни в нашій державі незворотні, і всі «страшилки», які активно розповсюджували за кордоном деякі наші співвітчизники, - не справдилися. Тому, заповнюючи свої електронні декларації, тисячі українських держслужбовців передали спільний сигнал нашим партнерам в Європейському Союзі.

Україна виконала всі 144 вимоги щодо безвізу, досягла всіх критеріїв. Розраховую, що за час, що залишився до Саміту Україна-ЄС у Брюсселі 24 листопада, українці отримають це довгоочікуване рішення, як визнання прогресу та знак солідарності.

Щодо моєї декларації, одразу хочу зауважити, що все коштовне рухоме і нерухоме майно: житло, земельні ділянки, авто, картини, жіночі прикраси – було куплено (не в оренді) до президентства. Більше того, здебільшого майно було набуто в той час, коли я не був на державній службі.

Щодо компаній, усі вони створені в той час, коли я займався бізнесом. У 2014 була створена лише одна нова компанія, якою я володію напряму, – для продажу Roshen.

Я принципово зберігаю кошти у банках – 27 мільйонів доларів, з кожного цента яких сплачено податки до бюджету України. Все це відображено у моїй декларації за 2015 рік. Хоча й маю деякі готівкові кошти: 800 тисяч гривень і 60 тисяч доларів. Вважаю, що політики повинні демонструвати приклад і довіряти банківській системі.

Як на мене, мета електронного декларування не тільки і не стільки показати, хто чим володіє, а продемонструвати відношення видатків до задекларованих доходів. За останні десять років у моїх деклараціях задекларовано доходи на суму понад 820 мільйонів гривень (за різним співвідношенням гривні до долара протягом всього часу).

Також на благодійність і підтримку армії у 2014-2016 роках мною та підприємствами, де я виступаю кінцевим бенефіціаром, перераховано близько 400 мільйонів гривень.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: