Оксана Продан Народний депутат

Спрощена система оподаткування – не пільга!

Знову піднімається питання щодо спрощеної системи оподаткування і знову високопосадовці говорять про єдиний податок як про пільгу для підприємців. Але це не пільга!

Спрощенка – це можливість маленьким підприємцям працювати легально, підприємцям сильнішим створювати нові продукти та послуги, юридичним особам працювати незалежно від фіскалів і економити на корупційному податку.

Спрощенка – це можливість розвивати економіку, створювати нові робочі місця, впроваджувати нові технології.

Це – підґрунтя для креативної економіки, великої армії самозайнятих професійних людей.

Сьогодні у світі десятки мільйонів людей працюють на себе. Зокрема, в минулому році на найбільшій у світі фріланс-біржі було зареєстровано 123 тис. українців. А в цьому році їх ще більше, кількість таких людей постійно зростатиме.

На спрощенці працюють IT-спеціалісти, журналісти, таксисти, люди інших професій, і це чудово! Малий і середній бізнес не повинен лише торгувати на ринках – у чому переконані деякі урядовці та політики. Незалежні підприємці повинні бути всюди. І саме єдиний податок сьогодні дає таку можливість.

Спрощенка – це можливість працювати в умовах складної та корупційної загальної системи сплати податків. І якщо політики хочуть щось змінювати, починати потрібно з реформи загальної системи оподаткування, з ліквідації корупції в Державній фіскальній службі, на митниці та в інших органах влади.

Коли загальна система стане прозорою та дешевою в обслуговуванні, на ній почнуть працювати без примусу. А до тих пір люди боротимуться за своє право легально працювати у своїй країні, а отже боротимуться за спрощенку!

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: