Віктор Пинзеник Економіст

Курс реагує на 100-мільярдні бюджетні видатки грудня

Ознайомився з попередніми даними про виконання державного бюджету за 2015 рік.

Ознайомився з попередніми даними про виконання державного бюджету за 2015 рік. Вони дають уяву про масштаби бюджетної експансії, про яку я вже говорив у зв’язку з різким падінням обсягів коштів на казначейському рахунку Уряду. Отже, з державного бюджету за місяць здійснено видатків на суму майже 96 млрд. грн. Це 16,6% фактичної річної суми. Для порівняння: за весь перший квартал попереднього року обсяг видатків склав 109 млрд. грн. (18,9% річної величини).

В сучасних умовах такий місячний обсяг видатків неможливо здійснити за рахунок поточних надходжень до бюджету (за грудень вони склали 55 млрд. грн.), що і призвело до «проїдання» казначейського рахунку майже на 40 млрд. грн. За походженням ці кошти вийшли з НБУ, хоча юридично їх власником був Уряд. Зрозуміла природа цих грошей, на які зреагував обмінний курс національної валюти.

Источник: Facebook

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: