Павло Розенко ексвіце-прем'єр-міністр України

Матеріальна допомога депутатам: як освоюють «зайві» гроші

По стрічці новин Facebook помітив, що народ більше цікавить не події навколо «врадіївської ходи»

По стрічці новин Facebook помітив, що народ більше цікавить не події навколо «врадіївської ходи», а сентенції на тему «лише 19 депутатів Ради які відмовилися від матдопомоги». Мовляв ось вони справжні народні обранці, а інші - гади і падлюки.

А тепер без емоцій. Так, відмовитися від матдопомоги насправді виглядає самим простим і правильним рішенням. Але, це лише на перший погляд... Бо виникає ж питання: депутат відмовляється від грошей і куди вони діваються далі? Вони залишаються в розпорядження Апарату Верховної Ради та її керівника, і наприкінці року просто розподіляються у вигляді преміальних і надбавок між тими ж депутатами та співробітниками Апарату ВР.

Таким чином, відмовляючись від матдопомоги нардепи допомогають самі собі та ще й зовсім не найбільшзлиденним працівникам Апарату ВР.

Знаючи про такий механізм «освоєння» зайвих грошей наша фракція ухвалила рішення взяти матеріальну допомогу, але спрямувати її на надання конкретної допомоги соціально незахищенним громадянам. Всі звіти по використанню цих коштів буде оприлюднено.

Було питання по суммах цієї матдопомоги. На руки (після сплати податків) нардепам видається сума матдопомоги у розмірі 26 - 29 тис. гривень (в залежності від посади у комітеті).

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: