Павло Розенко ексвіце-прем'єр-міністр України

Як нам не спалити незалежність: коротка інструкція

Фразу, що селянам слід відмовитися від газу висмикнули із контексту мого інтерв’ю.

Фразу, що селянам слід відмовитися від газу висмикнули із контексту мого інтерв’ю. Протягом всієї програми я говорив про системні речі. Це загальна ідеологія, якої, на мій погляд, має дотримуватися вся Україна – влада і українці в цілому. Зараз ми отримали реальну можливість стати реально незалежною державою. І ми повинні боротися за цю незалежність. Якраз енергетична незалежність нашої держави дає нам прекрасну можливість стати енергетично-незалежними з точки зору того, що за останні 26 років ми злізли з газової голки країни-агресора Російської Федерації.

В цьому плані ми повинні йти двома шляхами. Перший, встановлення єдиної ринкової ціни на газ, щоб подолати корупцію, і можливість говорити про розрахунки за ринковими цінами.

Друга складова. Всіх соціально незахищених людей ми забезпечуємо і захищаємо через програму субсидій. Вона вже є і довела свою ефективність. 5,5 мільйонів родин скористалися субсидіями у 2015-2016-му роках.

І третя складова, без якої не може бути створена реальна енергетична незалежність. Це різке скорочення споживання газу в Україні. Це мають зробити всі і на всіх рівнях: як промислові підприємства, так і всі споживачі.

Источник: Обозреватель

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: