Роман Сініцин Волонтер

Ігор Цюприк - новий йовбак та тітушка в одному обличчі

Знайомтесь це Ігор Цюприк. У мене є мрія щоб це прізвище стало мемом. І воно стане. Так як йовбак чи тітушко.

Тільки йовбак і тітушко меми про тупих у*бнів, які можуть бити журналістів ногами чи бігати горами з АКСУ і журналістською ксівою, а цюприк персонаж розумний і освічений.

З когорти кращих представників системи. З тих, які не пропадуть при будь-якій владі. З тих, які усе порішають, в будь-яку і будь-чию щілину залізуть без мила. Завжди будуть при посаді і на якійсь «тємі». Це системщики. Підступні і одержимі.

Завдання громадянського суспільства, яке ледве-ледве почало викристалізовуватись – топити таких цюприків при першій нагоді. В їх же гівні.

Все чого вони бояться - шум і розголос. А шум і розголос ми робити вміємо.

Ітак Цюприк працював в Головному слідчому управлінні. Потім перейшов у департамент по боротьбі з наркозлочинністю (привіт Ілля).
Прийшов в січні на атестацію. Комісія його звільнила. Прийшов в лютому на апеляційну комісію. Апеляційна комісія теж звільнила.

Потім Цюприка приютив новий генпрокурор Юрій Луценко. Призначив цілим заступником начальника Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури, створеного для розслідування масових вбивств та інших злочинів проти учасників акцій протесту в 2013-2014рр. та злочинів, скоєних Януковичем і його оточенням (передусім Пшонкою, Захарченком та керівництвом МВС України).

Фактично Луценко призначив розлідувати Майданівські злочини особу, яка приймала участь у укритті цих злочинів як мінімум, БО під час Майдану Цюприк займав посаду заступника начальника управління з організації контролю за розслідуванням злочинів ГСУ МВС. Це про негласні розшукові слідчі дії (НСРД): стеження, викрадення активістів і.т.д. В ту стєпь.

Евгения Закревская підняла шум і фактично збила його з посади. Луценко передумав призначати.

Ну чудово, подумали ми. З поліції вигнали, з ГПУ вигнали. І поставили собі ще одну засєчку, як снайпера на прикладі.
Але не тут то було.

Пару тижнів тому адвокат Цюприка присилає лист з вимогою спростувати відомості у ЗМІ оскільки «Цюприк на момент атестації в поліції не служив і атестацію не проходив».
Тим самим адвокат цюприка зізнається у тому, що його клієнт та цілий ряд вищих посадових осіб в МВС вчинили кримінальний злочин – службовий підлог, ввели в оману атестаційні комісії, підготували пакет документів та направили на атестацію людину, яка в поліції на той момент не працювала.
Правда цюприк не врахував, що документи про його атестацію у нас є.

Зараз Цюприк працює в Луганській обласній прокуратурі в управління нагляду за СБУ (!). Заступником начальника управління.

Цюприк подався також на заступника голови Державного Бюро Розслідувань. У мене дуже великі підозри, що у ДБР він пройде.

Підкажіть, от що з такими робити, крім того що увіковічнювати в мемах? 
Таких цюприків легіон. 
Рубаєш одну голову – вилазить три.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: