Сергій Таран Політолог

Важливі нюанси зустрічі Порошенка з Трампом

Петро Порошенко та Дональд Трамп

Санкції будуть продовжені, цілком можливо - посилені, військова допомога Україні - збережена, «Росія» залишиться токсичною темою для американської політики

Зустріч Порошенко - Трамп - що важливо:

1) Ізоляціонізму не буде. Трамп остаточно відмовився від ідеї закритися від світових проблем і зосередитися винятково на проблемах США. Україна, за словами Трампа, перебуває у регіоні, який становить інтерес для Вашингтона.

2) Пошук формату ширшого залучення Вашингтона до розв’язання українсько-російського конфлікту триває. Але, вочевидь, доки Вашингтон не побачить, як таке залучення може принести негайний успіх, про новий формат не буде оголошено.

3) Адміністрація Трампа - поки що найпоміркованіша частина американського політикуму щодо санкцій. Проблема не лише в Трампі, а й в тому, що той шукатиме з Росією, бодай, якогось порозуміння щодо Сирії та КНДР, і йти в атаку на кремль йому б не хотілося. 

4) Санкції будуть продовжені, цілком можливо - посилені, військова допомога Україні - збережена, «Росія» залишиться токсичною темою для американської політики.

5) Теми подальших українсько-американських дискусій – ширше залучення США до припинення агресії Москови, військова допомога, наближення до НАТО, реформи в Україні.

А тим, хто пише, що українську делегацію «зустріли не так», раджу перечитити власні пости різної давнини, що Україну «точно зіллють», санкції «точно скасують», вибори на окупованих територіях «точно проведуть», а зустрічі Порошенко - Трамп «точно не буде».

Читайте також Вашингтонський вояж Петра Порошенка. Про що говорить спільне фото.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: