Сергій Таран Політолог

Восени на Україну очікує геополітична битва між Заходом і Москвою

Розуміючи ціну битву, Кремль готує світ до свого плану Б – в ОРДЛО і до українських кордонів стягуються війська

Восени Україну очікує масштабна геополітична битва з дуже високими ставками. Після того як до Москви остаточно дійшло, що на кремлівський сценарій («вибори» в ОРДЛО, амністія для орків), Україна не піде, Московія нав’язує новий формат вирішення українського питання без участі Києва – в кремлі переконані, що захід буде більш поступливим. І Захід справді заявляє про необхідність «компромісів», і Заходу справді зараз не до України (тероризм, євроскептицизм, вибори в США ).

Але Україна все ж наполягатиме на нормандському форматі, а як план Б (ну, якщо Захід таки схоче щось змінювати) – миротворча місія як альтернатива невиконанню Москвою мінських угод. Ціна осінньої битви - висока – доля санкцій щодо РФ з одного боку та доля українського суверенітету з іншого.

Розуміючи цю ціну, Кремль готує світ до свого плану Б – в ОРДЛО і до українських кордонів стягуються війська… Частина українського політикуму теж «готується» до осіннього політсезону: на осінь в столицю стягуватимуться всілякі «тарифні майдани» та ресурси для парламентських потрясінь.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: