Лариса Сарган Речниця генпрокурора України

Які офіційні зустрічі проводив Юрій Луценко в Ізраїлі

Генпрокурор Юрій Луценко провів ряд офіційних зустрічей під час візиту до Держави Ізраїль

15 серпня 2016 року у м. Єрусалим у рамках офіційного візиту відбулася зустріч Генерального прокурора України Юрія Луценка з Державним прокурором Держави Ізраїль Шаєм Ніцаном.
Юрій Луценко поінформував колегу про стан реформування відомства, зокрема щодо очищення системи прокуратури, одним із інструментів якого є щорічна таємна перевірка доброчесності прокурорів, та повідомив про завдання та цілі Генеральної прокуратури України на 2016-2017 роки.
Генпрокурор зазначив про створення робочої групи внутрішньої безпеки з перевірки доброчесності працівників усіх ланок органів прокуратури. Основним завданням робочої групи стане співставлення рівня життя прокурора та легальних джерел доходів його сім’ї, зазначених у декларації.
Окрім того, Юрій Луценко повідомив про розпочатий конкурс на зайняття посад в Генеральній інспекції та утворення спеціальної комісії з відбору кандидатів, метою якої є формування незалежного та професійного органу, покликаного здійснювати нагляд за дотриманням законності співробітниками прокуратури.

З Ізраїльською стороною обговорено актуальні питання двосторонньої співпраці, зокрема щодо розслідувань злочинів, скоєних колишніми високопосадовцями України та їх оточенням. Було також досягнуто домовленості щодо прискорення опрацювання запитів про міжнародно-правову допомогу у кримінальних провадженнях.
У цьому контексті сторони відзначили важливість підписання Меморандуму про співробітництво між Генеральною прокуратурою України та Міністерством юстиції Держави Ізраїль, який надасть новий поштовх двосторонньому міжнародно-правовому співробітництву.

***

Генеральна прокуратура України уклала Меморандум про співробітництво з Міністерством юстиції Держави Ізраїль

16 серпня 2016 року у м. Тель Авів (Держава Ізраїль) під час зустрічі Генерального прокурора України Юрія Луценка та Міністра юстиції Держави Ізраїль Аелет Шакед відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Генеральною прокуратурою України та Міністерством юстиції Держави Ізраїль щодо правового співробітництва.
Юрій Луценко зазначив, що укладення Меморандуму дасть можливість пошуку нових шляхів співпраці Генеральної прокуратури України та Міністерства юстиції Держави Ізраїль.
«Україна та Держава Ізраїль мають міцні історичні зв’язки, які є важливими для обох країн. Я певний, що сьогоднішня зустріч та підписання Меморандуму стануть запорукою тісних особистих та професійних стосунків між правоохоронцями», – сказав Юрій Луценко.
Аелет Шакед повідомила, що у часи, коли злочинність не визнає меж держав і набула транскордонного характеру, надзвичайно актуальним є встановлення прямих контактів та обмін фаховим досвідом між представниками правоохоронних органів. Це питання, зокрема, і покликане вирішити укладення Меморандуму.
Меморандум передбачає, що його учасники вживають усіх можливих заходів у межах своїх функцій і повноважень, з метою сприяння ефективному та своєчасному виконанню запитів про взаємну правову допомогу.
Укладення даного документа дозволить розширити співробітництво між відомствами, посилити обмін необхідною інформацією та професійними знаннями, а також створювати спільні проекти з питань, що становлять взаємний інтерес, і вивчати нові можливості для взаємодії.

Думки авторів рубрики «Думки вголос» не завжди збігаються з позицією редакції «Главкома». Відповідальність за матеріали в розділі «Думки вголос» несуть автори текстів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: